Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sudac: Dosta je Sinovčićevog cirkusa, privest ćemo ga

08.06.2018. 07:15
Sudac: Dosta je Sinovčićevog cirkusa, privest ćemo ga


Iako su suci zadarskog suda uoči rasprava navikli telefonom primiti poznato Sinovčićevo obrazloženje o tome kako je "na putu u inozemstvu", sudac Ante Bačić odlučio je stati na kraj ovakvoj praksi. Pogotovo nakon što optuženi Reno Sinovčić ovog četvrtka  nije niti opravdao svoj nedolazak na sud. Iako se na zadnjoj raspravi 30. travnja ove godine pojavio, ali bez odvjetnika – čime je opet dobio mogućnost odgode – i obećao doći s odvjetnikom, sudac je mogao samo još jednom odgoditi raspravu.
Postupku se, pak, odazvao tužitelj Antun Novoselović s odvjetnikom,  no ni on ni sudac nisu imali prilike čuti argumente Sinovčićevih navoda izrečenih još 2014. godine s govornice Gradske vijećnice. Tada je  Sinovčić  Novoselovića optužio da je "prije šest godina silovao samohranu majku koja je pred njim bježala i skupljala krvavu robu, on je kriminalac najgore vrste, sramota je da takav čovjek sjedi u Gradskom vijeću".
Sinovčić je na zadnjoj raspravi od suca Ante Bačića zatražio odgodu jer "mora dodatno razgovarati sa žrtvom da mu objasni što je dotični učinio". Kako se nije pojavio, sudac je kazao sljedeće:
– Ostaje nam odgoditi raspravu i Sinovčića privesti. Zadnji put nam je malo radio cirkus i sada opet radi. Bio je to određeni teatar, a ovo nas vraća na startnu poziciju. Na zadnjoj raspravi rekao je da će uzeti branitelja, ali ga nije uzeo, a nije ni dostavio opravdanje.
Sljedeća rasprava predviđena je za 3. rujna kada bi optuženi Sinovčić trebao biti priveden. Postupak traje već niz godina zbog ponovnog odgađanja rasprava.
Navodeći kako je "okrivljeniku poznato da ta djela privatni tužitelj nije počinio", Novoselović u svojoj tužbi napominje kako će "imovinskopravni zahtjev podnijeti tijekom kaznenog postupka". Zanimljivo je da je sudac Bačić na raspravi u svibnju predložio mirenje, no Sinovčić je to odbio.