Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

U Gradu Zadru održano primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije

07.06.2018. 12:37
U Gradu Zadru održano primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije


Delegaciju u sastavu predsjednik Vlade HNŽ, Nevenko Herceg, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, direktor Zračne luke Mostar, Marin Raspudić, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, Eugen Ćubela, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Veselko Čerkez i stručna savjetnica u uredu Predsjednika Nina Puvača, primila je zamjenica gradonačelnika, Jagoda Surać s pročelnicima Ivicom Katićem i Šimom Erlićem. U ime Županijske komore Zadar, primanju su nazočili predsjednik Dario Jurin i tajnik, Denis Ikić.
Riječ je o uzvratnom posjetu Gradu Zadru, Zadarskoj županiji i HGK, Županijskoj komori Zadar te Zračnoj luci Zadar, a s ciljem dodatnog iskoraka u produbljivanju započete suradnje, te doprinosa traženju zajedničkih interesa kako kroz poticanje međuregionalnih tako i u razvoju gospodarskih i društvenih odnosa između dviju županija.
Na sastanku je istaknuto obostrano zadovoljstvo dosad uspostavljenim prijateljskim odnosima  i suradnji koja se ostvarila kroz zajedničko sudjelovanje u europskim projektima, budući da pitanja zaštite okoliša, kulturne baštine i poduzetništva, u smislu provođenja programa europske unije, ne poznaju granice. Bilo je riječi o području turizma, osobito povezivanju prepoznatljivih turističkih ponuda HNŽ i Zadarske županije. Goste iz HNŽ zanimala su iskustva Grada Zadra u projektu uvođenja niskotarifnih avioprijevoznika i njihovog utjecaja na proširenje turističke sezone. Sudionici razgovora složili su se oko nastavka suradnje kroz održavanje radnih sastanaka na  kojima će se moći konkretnije predstaviti gospodarski kapaciteti obiju županija.