Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sjećanje na maturantske dane prije pola stoljeća

08.06.2019. 08:15
Sjećanje na maturantske dane prije pola stoljeća


Nekadašnji maturanti zadarske Gimnazije pedagoškog smjera iz generacije 1968./1969. obilježili su jučer 50 godina od završetka srednjoškolskog obrazovanja. Susret bivših školskih kolega iz 4.e razreda započeo je u gimnazijskom dvorištu u Parku Vladimira Nazora, pred zgradom koju su pohađali prije pola stoljeća. Od nekadašnjih 28 učenika, kaže jedna od organizatorica susreta Ljubica Škorlić, ovom jubilarnom okupljanju odazvalo se njih 19.
– Na žalost, troje naših kolega je pokojno, a neki nisu mogli doći zbog obveza ili odsutnosti iz Zadra, kaže Ljubica Škorlić i dodaje kako je polovica učenika iz njihova razreda završila fakultete, te kako su radni vijek proveli u različitim zanimanjima, dok ih je nekolicina otišla u prosvjetu. Ovakvo okupljanje inače organiziraju svakih pet godina.
– Do sada smo uvijek išli na večeru, ali ovog puta smo se odlučili za ručak. Tako da imamo više vremena za druženje, kaže u šali Ljubica Škorlić. Nakon zajedničkog fotografiranja bivši gimnazijalci druženje su nastavili u restoranu „City laguna.“