Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vedranu Ikiću produljen pritvor

07.06.2019. 11:30
Vedranu Ikiću produljen pritvor


Četrdesetčetverogodišnji Vedran Ikić, optužen za kazneno djelo protiv pravosuđa, odnosno pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, ostaje u pritvoru još mjesec dana, a nakon što je pritvoren početkom svibnja. Odluka je ovo Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zadru donijeta nakon prijedloga Općinskog državnog odvjetništva koje je mjeru zadržavanja u pritvoru zatražilo zbog opasnosti od ponavljanja djela.
Naime, ODO je podiglo optužnicu protiv Vedrana Ikića zbog sumnje u pomaganje i skrivanje Denisa Paraća za kojim je policija tragala nakon napada bombom i vatrenim oružjem na kuću zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu, a koji je poginuo bježeći od policije 6. travnja ove godine.
Vedrana Ikića optužnica tereti za sljedeće kazneno djelo:
– Okrivljeniku se stavlja na teret da je od 13. studenog 2018. do 6. travnja 2019. u Zadru; u cilju skrivanja i omogućavanja bijega drugog osumnjičenika kako ne bi bio otkriven i uhićen po policijskim službenicima zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, a za kojeg je znao da se nalazi u bijegu od 25. rujna 2018.; pružio pomoć tom osumnjičeniku. Tereti ga se da mu je dao na korištenje svoj motocikl marke Yamaha kao i pripadajuću motorističku kacigu, a sve to kako bi ovaj prekrio svoj identitet odnosno lice prilikom korištenja motocikla i kretanja tijekom svog bijega i skrivanja od policije u inkriminiranom razdoblju na području Zadra i Šibenika izbjegavajući policijske patrole. U noći 5./6. travnja 2019. taj je osumnjičenik, nakon druženja, upravljao navedenim motociklom i poginuo u prometnoj nesreći. S obzirom da se okrivljenik nalazi u istražnim zatvoru u optužnici je Općinskom sudu u Zadru predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela – navodi DORH.