Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Vozač koji je usmrtio pješaka na Meladi nije zadržan u pritvoru

07.06.2019. 18:08
Vozač koji je usmrtio pješaka na Meladi nije zadržan u pritvoru


Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odbio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora 32-godišnjem Zadraninu, koji je u srijedu oko 21 sat, vozeći Fiat šibenskih registracijskih oznaka, usmrtio 55-godišnjeg sugrađanina.
Pješak je prelazio kolnik uz pješački prijelaz u Ulici Benka Benkovića, a u tom je trenutku na njega naletio 32-godišnjak. Od siline udarca zadobio je teške i po život opasne ozljede zbog kojih je ubrzo preminuo u Općoj bolnici Zadar.
Vozač je u petak prijepodne prepraćen u Općinsko državno odvjetništvo na ispitivanje, a oko 13 sati saslušao ga je i sudac istrage te ga je pustio na slobodu.
Istragom je utvrđeno kako je vozač vozio većom brzinom od dopuštene zbog čega nije uspio zaustaviti automobil i izbjeći 55-godišnjeg pješaka koji je već prešao jednu i pol kolničku traku.
Protiv vozača je podignuta kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom, a zakonom mu je za to djelo zapriječena kazna od tri do 12 godina zatvora.
Stradavanje 55-godišnjaka uznemirilo je brojne Zadrane koji stanuju uz tu nedavno rekonstruiranu frekventnu prometnicu. Putem društvenih mreža mnogi su stoga uputili apel odgovornima i nadležnima da se s ciljem zaštite ljudskih života, a ujedno i učenika dviju obližnjih škola, tamo postave uspornici. Upozorili su i na noćne utrke upravo na tom predjelu.