Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mavra: Naša publika je dobila ovu utakmicu

07.06.2021. 07:29


Dominik Mavra – čovjek za velike utakmice. Da, vratio se prošle sezone nakon desetljeća lutanja u svoj grad, u svoj klub i ostalo je povijest. U dvije sezone kao kapetan pospremio je više titula nego što je ijedan kapetan Zadra uspio u zadnjih 13 i više godina (Vladović, Gečevski, H. Perinčić). Dapače, u tom razdoblju prašina je bila jedini eksponat u toj vitrini, jer trofeja nije bilo ni za lijek, a evo Mavra je uz dva Krešina kupa poveo momčad prema onoj tituli koja najviše piza i koja je donijela neizmjernu količinu emocija u grad košarke. Kapetan je naravno isporučio kad je najviše trebalo, zapravo smo svi bili sigurni u to, jer tako je bilo i u zadnja dva finala Kupa, a tako je bilo i prekjučer u ambijentu koji je Mavri poslužio kao utičnica za njegov punjač energije. Prikopčao se onako kako on samo zna na taj punjač s tribina razularenog Krešinog doma i poput najvećih dirigenata predvodio svoje suigrače do titule. Prepoznali su to i sportski novinari koji su glas za najkorisnijeg igrača finala udijelili baš njemu, potpuno zasluženo jer se kapetan Zadra u pet utakmica isprofilirao kao najučinkovitiji igrač s prosjekom od 14 poena, 2.8 skoka i 4.2 asistencije.


Nevjerojatan uspjeh
– Manje je bitna ta titula za MVP-a finala. Ono s čim se emocionalno punim je Zadar, koji je moja najveća strast. Kad odrasteš u Jazinama, to je nešto što je duboko u tebi i nije se bilo lako boriti s tim u ove dvije godine. Ali sada kada se podvuče crta i pogledam da smo u te dvije godine donijeli tri trofeja, to je uistinu nešto nevjerojatno – kazao je Mavra nakon završetka majstorice koje kao da su stvorene za njega. Odlučujuće utakmice, priznat će to i sam, djeluju na njega poput magnetske sile.
– Uvijek su me palili igrači koji su najbolji kada je najpotrebnije. Bilo je ove godine svega, i promašenih važnih šutova i ostalih negativnih stvari, ali važno je ostati pozitivan u glavi. Kada dođe taj adrenalin i kada se osjeća da je velika utakmica, obožavam ih igrati. Nekad će biti i lošijih izvedbi, ali u ovih zadnjih deset dana bio sam presretan što sam mogao igrati u finalnoj seriji. Stvarno sam uživao u svakoj minuti finala, mogao sam i izgubiti na kraju, ali sam isto uživao. Moje mišljenje je da kada se tako pristupa, da se to onda uvijek vrati – emocionalno će Mavra, kao što je uvijek kad je u pitanju njegov klub, a ništa manje emocija nisu pokazivali zadarski Amerikanci kojima se vidjelo i kroz utakmicu, ali i kroz slavlje koje je uslijedilo, da su tek tada spoznali što je to košarka u Zadru.


Ameri konačno shvatili
– Cijelu godinu im pričamo o tome, nažalost zbog ove pandemije nisu imali priliku uživo to i osjetiti i mislim da nisu znali gdje su zapravo u trenutku kad su nahrupili svi ovi ljudi u dvoranu prije početka utakmice. Nakon tog početnog šoka sve je poslije bilo kao u najljepšim snovima, i mogu slobodno kazati da je publika dobila ovu utakmicu. Mi smo imali ideju kako odigrati majstoricu, da to mora biti užasno ružna utakmica i da svaka naša obrana mora biti na rubu prekršaja i presretan sam što smo sve to ispoštovali, a kad se još pridodaju naši navijači onda je zaključak da Split nije imao nikakve šanse doći do naslova – kazao je za kraj kapetan Zadra.




Djed i otac dobili fotografiju s peharom
Kapetan Zadra imao je u subotu na tribinama Krešinog doma i svoje intimne navijače, oca i djeda koji su na kraju dobili ono po što su došli. Fotografiju s peharom prvaka Hrvatske obećao im je Dominik, i nije ih iznevjerio.
– Dida Željko je imao veliku želju prije utakmice da se slikamo s peharom. Malo sam ga bio zaboravio jer su me po završetku razvlačili na sve strane, ali na kraju smo odradili tu fotografiju i stvarno je to bio trenutak velikog ponosa za sve nas – kazao je najmlađi, ali i najtrofejniji član muške linije obitelji Mavra.