Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Optuženi Mirkov: Sve mi je namješteno!

Autor: Minja Gugić

06.07.2009. 22:00
Optuženi Mirkov: Sve mi je namješteno!


Nakon optužbi nevjenčanog supruga Elvisa Mirkova, Gorani Lukić je pozlilo te više nije bila u stanju pratiti raspravu koja je zbog toga i odgođena. On je svojim primjedbama i upadicama stalno ometao suđenje
Nakon rekonstrukcije događaja obavljene u svibnju na licu mjesta, ispred obiteljske kuće Ane Trešćec i Tomislava Petkovića Sriće, nastavak jučerašnjeg suđenja na Županijskom sudu u Zadru obilježila je mučna scena nakon koje je Gorana Lukić doživjela živčani slom te joj je naposljetku i pozlilo.
Pravosudni policajci su je izveli iz sudnice i vratili u pritvor, a kako više nije bila u stanju pratiti tijek suđenja, rasprava je prekinuta.
Naime, njezin ju je nevjenčani suprug Elvis Mirkov optužio za preljub i sotonizam te je još ponavljao kako mu je “sve namješteno”.
Stalno je upadao svjedocima u riječ i tražio novog odvjetnika otvoreno govoreći kako ne želi da ga brani dodijeljeni mu odvjetnik po službenoj dužnosti, Oleg Mislav Pera iz Zadra, koji je upravo zbog njegovog ponašanja zatražio od Sudskog vijeća, kojim predsjeda Boris Radman, da se Mirkov psihijatrijski pregleda do sljedeće rasprave.
Podsjećamo, Gorani Lukić i Elvisu Mirkovu sudi se zbog pokušaja ubojstva Ane Trešćec, a jučerašnjoj “sceni” u sudnici prethodilo je svjedočenje Aninog oca, Florijana Trešćeca, vještaka balističke struke Rade Stojadinovića te vještaka sudske medicine dr. Davora Mayera.
Svjedočio otac Ane Trešćec
Otac Ane Trešćec je posvjedočio kako je njegova kći prije ovog događaja bila potpuno zdrava, vodila je kućanstvo, bila je vesela i zgodna djevojka.
– Kad se ovo dogodilo, mislili smo da je mrtva, čak smo bili i pogreb organizirali. Međutim, bila je jaka i uspjela se izvući. Sada ima velike promjene u ponašanju. Nema lijevo oko i ima strašne glavobolje. Pije puno lijekova. Desna joj ruka ne funcionira i već je mjesec dana na psihijatriji. Pokušavamo ju vratiti u normalan život iako je pokušala suicid čak tri puta.
Meni je ona kasnije, nakon događaja rekla kako se svega sjeća. Vidjela je Elvisa Mirkova koji je u nju pucao. Nakon toga je četiri sata ležala i čekala pomoć. Goranu Lukić nije vidjela – ispričao je Sudskom vijeću Florijan Trešćec.
Na pitanje suca Radmana zna li nešto o motivima pokušaja ubojstva, Anin je otac odgovorio kako mu je ona ispričala o svađi s Goranom Lukić, ali da on ne zna je li to pravi motiv ili se pak, iza svega krije nešto drugo.
Nakon njegovog svjedočenja i Mirkov i Lukićeva optužili su ga da laže i da će ga tužiti, a Mirkov je dodao kako je Ana Trešćec do sada tri puta mijenjala iskaz.
Balističar Stojadinović projekcijom je pokazao rekonstrukciju događaja.
Anina verzija događaja najvjerodostojnija?
Ukratko, balističar je zaključio kako je verzija događaja kako ju je prikazala Ana Trešćec “u globalu točna i vjerodostojna”, odnosno, kako je pojasnio vještak, njezina verzija nije točna u apsolutnom smislu, jer ne odgovara izračunu vještaka.
– Naime, postoje manja odstupanja – zaključio je vještak Stojadinović.
Na nalaz i mišljenje vješataka sudske medicine, dr. Davora Mayera nitko nije imao primjedbi.
Podsjećamo, policija je 15. rujna prošle godine oko 7.15 sati dobila dojavu od liječnika zadarske Hitne pomoći da je u Bibinjama u obiteljskoj kući u Ulici braće Radić pronađena djevojka s teškim i za život opasnim ozljedama u besvjesnom stanju i u lokvi krvi. Bila je hospitalizirana u Jedinici intenzivnog liječenja, a u stanju duboke kome bila je više od deset dana.
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ocijenjeno kao pokušaj ubojstva, samo tri dana nakon “pucnjave”, Gorana Lukić i Elvis Mirkov bili su uhićeni i privedeni istražnom sucu.
Škorpion ne može sam opaliti
Lukićeva je tada pred istražnim sucem preuzela krivnju na sebe rekavši kako je ona pucala zbog neriješenih muško-ženskih odnosa između nje i Ane Trešćec, ali da je pištolj u Anu opalio slučajno. Međutim, balističar je jučer isključio mogućnost da bi pištolj – škorpion iz kojeg je pucano u Anu Trešćec, mogao dovesti do tzv. samoopaljenja.
Osim toga, balističar Stojadinović je isključio mogućnost, kako tvrdi Mirkov, da su u Anu pucale dvije nepoznate muške osobe te da su “opalile metak njemu iznad glave”, jer kako je pojasnio vještak, taj “smjer nije moguć”.
Mirkov je čak, lagao i naveo policajce na krivi trag rekavši kako je pištolj iz kojeg je pucano bačen u more pa su ronioci više od četiri sata pretraživali morsko dno oko mjesta koje im je pokazao.
Suđenje se nastavlja danas.