Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Donacija vrijedna 1,5 milijuna kuna

Autor: Teuta Babajko Jamičić

06.07.2010. 22:00


Zahvaljujući još jednoj velikoj donaciji Opća bolnica Zadar dobila je laparoskopski stup za urologiju i ginekologiju te videobronhoskop za pulmologiju
Nakon magnetske rezonancije i angiosale, zahvaljujući još jednoj velikoj donaciji zadarskih gospodarstvenika Opća bolnica Zadar dobila je laparoskopski stup za urologiju i ginekologiju te videobronhoskop za pulmologiju. Unatoč krizi i recesiji zadarski gospodarstvenici su zajedno s vijećnicima Zadarske županije te gradovima i općinama prikupili 1.550.000 kuna koje su donirali Općoj bolnici Zadar za kupnju nove medicinske opreme za Odjel urologije, Odjel ginekologije i Odsjek pulmologije. Svečana primopredaja medicinskih uređaja, nabavljenih navedenom donacijom, održat će se u petak u 11 sati na Odjelu urologije u Općoj bolnici Zadar.
Zadarski gospodarstvenici su još jednom, čak i u kriznim vremenima prepoznali važnost ulaganja u zajednicu. Njima su se, kako je pojasnio dr. Dario Nakić, ravnatelj Opće bolnice Zadar, pridružili poslovni suradnici te vijećnici u Zadarskoj županiji, gradovima i općinama, koji su se tijekom korizme odrekli svojih naknada. Na taj način prikupljeno je 100 tisuća kuna.
– Zadarski gospodarstvenici i tvrtke s kojima najviše surađujemo i u teškim, kriznim vremenima pronašli su način za izdvajanje financijskih sredstva za potrebe Opće bolnice Zadar. Prikupljeno je 1,5 milijuna kuna kojima će se kupiti tri nova medicinska uređaja i to za urologiju, ginekologiju i pulmologiju, govori dr. Dario Nakić, ističući da osobito veseli što ovakva donacija dolazi u kriznim vremenima jer to najbolje govori o prepoznavanju važnosti ulaganja u društvenu zajednicu od strane zadarskih gospodarstvenika i vijećnika u Zadarskoj županiji, gradovima i općinama.
U prikupljanje vrijedne donacije za kupnju novih medicinskih uređaja za zadarsku Opću bolnicu uključili su se Turisthotel, Tankerska plovidba, Falkensteiner, Vodoinstalacija, hotel Kolovare, Vigens, Sonik te VIP i Hrvatska poštanska banka.