Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Gospić i Ćurjurić srušili Mađare

Autor: Drago Bajković

06.07.2010. 22:00
Gospić i Ćurjurić srušili Mađare

Foto: Vedran SITNICA



ZADAR 3
KAPOSVAR 1
Strijelci: 0:1 ? (3′), 1:1 Gospić (48′), 2:1 Ćurjurić (85-11 m), 3:1 Ćurjurić (89′)
ZADAR: Gluić, Peraić, Šare, Con, Puljić, Glumac, Begonja, Banović, Mršić, Terkeš, Gospić. Još su igrali: Ježina, Šimurina, Sarić, Torbarina, Milin, Gregov, Ćurjurić, Anić, Žilić
Zadrani su zabilježili i treću pobjedu na pripremama u Sloveniji. Jučer u poslijepodnevnim satima slavili su protiv mađarskog prvoligaša Kaposvara rezultatom 3:1. Prvi su u 3. minuti u vodstvo došli Mađari nakon grube pogreške obrane Zadra. Do kraja prvog poluvremena mogao je izjednačiti Terkeš koji se našao oči u oči s vratarom Kaposvara, ali nije uspio poentirati. Inače, jučer je Terkeš bio neuhvatljiv za obranu Mađara, pa su ga u nekoliko navrata zaustavljali grubim prekršajima. U nastavku utakmice Zadrani su naštimali ciljnike. Najprije je izjednačio Gospić nakon odlične asistencije Terkeša u 48. minuti. U 85. minuti na 2:1 povisio je s kreča Ćurjurić nakon što je Gospić srušen u suparničkom šesnaestercu. U 89. minuti na dodavanje Žilića Ćurjurić postavlja konačnih 3:1.
 


Glumac i Vrsaljko pozvani u reprezentaciju U-19


Ivica Grnja, izbornik nogometne reprezentacije do 19 godina, objavio je širi popis igrača na koje računa za nastup na Europskom prvenstvu koje se od 18. do 30 srpnja igra u Francuskoj. Među 26 imena je i Tomislav Glumac, stoper, kojeg je prošle zime Hajduk posudio Zadru. Grnja računa i na Šimu Vrsaljka, mladog Zadranina, koji nosi dres Dinama, a vrijedi spomenuti i poziv Mateju Jonjiću, stoperu Hajduka, koji je u jesen 2009. igrao za Zadar. Momčad sa Stanova je tako u jednoj sezoni afirmirala dva juniora Hajduka koji su u Zadar došli kao nepoznanice, a danas su članovi reprezentacije. Pitanje je, međutim, tko će se Grnji i odazvati s obzirom da se neki klubovi ne žele odreći svojih igrača bez kojih bi na taj način ostali u završnim pripremama pred početak sezone. Reprezentacija se okuplja u petak 9. srpnja, a na EP-u je Hrvatska u skupini sa Španjolskom, Italijom i Portugalom.
Š. ĆURKO