Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Štrkalj obranio čast Zadra

Autor: Joško Gatara

06.07.2010. 22:00
Štrkalj obranio čast Zadra


Slavko Štrkalj, član zadarskog Zubaca, osvojivši drugu poziciju na Kupu s Davorom Bobincem iz ekipe More iz Kostrene popravio je sliku nastupa zadarskih sportskih ribolovaca
U nedjelju su zadarski sportski ribolovci nastupili na tradicionalnom međunarodnom natjecanju 19. kupu Opatije u lovu štapom iz brodice, na kojem je nastupilo 30 ekipa iz Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije te iz Slovenije i Mađarske. Natjecalo se 60 ribolovaca u muškoj i mješovitoj konkurenciji te sedam ekipa u ženskoj konkurenciji.
Među brojnim natjecateljima našli su se i Zadrani. Članovi Donata, tradicionalno nastupaju na ovom Kupu s jednim muškim i jednim ženskim sastavom. Ove godine Donat su predstavljali Slavica Štrkalj i Marija Ivanković, koje su zastupale žensku stranu, dok su Tomislav Pavić i Joško Gatara predstavljali seniore. Dodajmo da je i Slavko Štrkalj, član zadarskog Zubaca nastupio zajedno s Davorom Bobincem u ekipi More iz Kostrene. Tako je zadarski sportski ribolov na ovom natjecanju imao pet svojih predstavnika.
Lijepo vrijeme i vrlo mirno more omogućili su da se natjecanje odvija bez ikakvih teškoća, a nakon 5 sati ribolova, svi natjecatelji svoje su ulove predali na zapovjedni brod, a nakon toga se krenulo na vaganje. Na vaganju su odskakala dva ulova, ulov pobjednika Tončija Babića i Damira Dike iz Lovrate s Krka te ulov Slavka Štrkalja i Davora Bobinca, koji su jedini ulovili preko 3 kg ribe. Ostali natjecatelji poredak su ostvarili s vrlo malim razlikama.
Donatove ekipe prošle su sa zadovoljavajućim učinkom. Dok je ženski sastav bio slabije sreće i zauzeo 7. mjesto u ženskoj konkurenciji, seniori Donata zauzeli su 16. poziciju i tako ostvarili polovičan uspjeh. Obraz je ipak osvjetlao Slavko Štrkalj, koji je u paru s Davorom Bobincem nakon dugog traženja naišao na pravo mjesto gdje su bile bugve, što im je dovelo ulov od 3,528 kg i čime su osigurali drugo mjesto.
 


Rezultati


Seniori: 1. Tonči Babić – Damir Dika, (Lovrata) 3877, 2. Slavko Štrkalj (Zubatac) – Davor Bobinac (More) 3528, 3. Stefanija Cvirn – Anton Veselić (Marinar) 2687, 16. Tomislav Pavić – Joško Gatara (Donat) 1459.
Seniorke: 1. Renata Hlanuda – Ružica Vretenar (Ičići) 2636, 2. Željka Bercich – Božica Vizintin (Zubatac Lovran) 2441, 3. Željka Marković – Zaga Radman (Zenta) 2342, 7. Slavica Štrkalj – Marija Ivanković (Donat) 924.