Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dvadeset novih majstora

06.07.2011. 22:00
Dvadeset novih majstora


Primjetna je tendencija pada majstora i obrta, ali nadam se da će to prestati i da će se poslovi širiti te da će biti više posla za svih nas, istaknuo je Knežević


U Obrtničkoj komori Zadarske županije jučer  su dodijeljene diplome za 20  majstora u sedam različitih  zvanja.
Dodijeljene su diplome za  deset majstora frizera, četiri  majstora kuhara, dva majstora  očna optičara te za po jednog  majstora zidara, stolara, klesara i autoelektričara.
 – Čestitam vam na ovom trenutku u životu koji je u obrtništvu zaista velik i temelj je za  početak života kao samostalnog obrtnika. U Obrtničkoj  komori Zadarske županije  činimo sve kako bismo došli do  vas i kako bismo vam pomogli,  a učinit ćemo još više. Naša  institucija će vam pomoći da  normalno radite i funkcionirate i da vam bude servis, rekao je Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije. Dodao je da  je 2008. godine diplomu dobio  61 majstor, 2009. 36, prošle  godine 31, a ove 20 majstora. 
 – Primjetna je tendencija pada majstora i obrta, ali nadam  se da će to prestati i da će se  poslovi širiti te da će biti više  posla za svih nas. Svih majstorima želim sreću i puno uspjeha u poslu i želim dodati da  će vam naše službe biti na raspolaganju za bilo kakvu pomoć  ili informacije, zaključio je  Knežević.
Čestitkama majstorima pridružili su se i članovi Upravnog odbora Obrtničke komore  Mirjana Vrsaljko, Andrej  Bukša, Davor Hofman, Ante  Lukačić i Mladen Malta.
Majstorski ispiti se polažu dva  puta godišnje i to u proljetnom  roku (travanj/svibanj) te u zimskom (studeni/prosinac).
Kandidati koji su majstorski  ispit položili u zimskom roku,  majstori frizeri: Ivana Pašić,  Anamarija Erlić, Kristina  Marnika, Marina Slamnjaković i Gordana Kulaš. Vjekoslav  Budan položio je za zidara,  Tomislav Vunić za stolara,  Kuzma Stipković za klesara,  Mile Vodopija za autoelektričara, Linda-Barbara Kovačević za očnog optičara i  Mišel Tokić za kuhara.
U proljetnom roku majstorske ispite položili su za frizere:  Sanja Banić, Ana Škifić, Danijela Miletić, Inga Čorković i  Josipa Kolčeg. Borka Marčina  položila je za očnog optičara, a  Krunoslav Širić, Mara Zeyen i  Diana Mičić za kuhara.