Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Očekuje se pet tisuća vjernika

06.07.2011. 22:00
Očekuje se pet tisuća vjernika


U organizaciji Župnog  ureda sv. Jurja i virskog  svećenika don Stjepana Vinka,  a uz potporu Zadarske nadbiskupije otpočele su pripreme  za ovogodišnju tradicionalnu  petu po redu godišnju duhovnu  obnovu.
Ovo liturgijsko događanje  održat će se od nedjelje 24.  srpnja do nedjelje 31. srpnja i,  kako se očekuje, u molitvi, svetim misama, meditacijama i ostalim popratnim liturgijskim  događanjima sudjelovat će preko pet tisuća vjernika iz Vira te  hodočasnika iz okolnih mjesta.
Duhovnu obnovu prvog dana  s početkom u 10 sati otvorit će  čuveni teolog prof. dr. cs. Alojzije Hoblaj, a ostalih će je dana  uz asistenciju domaćeg svećenika don Stjepana Vinka predvoditi duhovnik bogoslova u  Sarajevu don Žarko Vladislav  Ošap.
Prvog dana obrađivat će se  tema pod nazivom “Sakramentalni život”. Drugog dana u ponedjeljak tema će biti “Sakramenti” – posrednici Božjih milosti i života, u utorak je na  rasporedu tema “Krštenjem  smo nanovo rođeni, a potvrdom Duhom Svetim opečaćeni  za život u Kristu”, u srijedu će se  govoriti o “Dostojanstvu ženidbe i odgovornom roditeljstvu”.  U četvrtak je na rasporedu cjelodnevno klanjanje i meditacija  pred presvetim, dok će se u  petak obrađivati tema “Ispovijed-sakrament obraćenja i  pomirenja”, u subotu su na rasporedu dvije teme i to “Biti  dijete nebeske Majke” te “Siguran put do bračne vjernosti i  svetosti života”. U nedjelju zadnjeg dana obrađivat će se tema “Osamnaesta nedjelja kroz  godinu” i na koncu će uslijediti  sažetak duhovne. Ovoljetna  duhovna obnova koja će se  uglavnom održavati na otvorenom prostoru između novosagrađenog oltara, zvonika crkve te svetišta sv. Jurja i koju će  svojim nastupom uveličati mladi glazbenici, završit će  svečanim svetim misnim slavljem.