Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Projektna dokumentacija 400 tisuća kuna

23.03.2011. 23:00
Projektna dokumentacija 400 tisuća kuna


Nakon dobivene suglasnosti od Ministarstva zdravstva raspisali smo natječaj za izradu projektne dokumentacije za novu zgradu, koja će se graditi na mjestu sadašnjeg Zaraznog odjela. Najpovoljniji ponuđač bila je tvrtka “Capital ing” iz Zagreba, koja će projektnu dokumentaciju izraditi za 400 tisuća kuna, kaže dr. Nakić


Zagrebačka tvrtka “Capital ing” izrađuje projektnu dokumentaciju za novu  zgradu Zaraznog odjela koja  će se graditi u sklopu zadarske  Opće bolnice. Kako ističe dr.  Dario Nakić, ravnatelj Opće  bolnice Zadar, projektna dokumentacija za novu zgradu  bit će gotova do kraja godine.
– Opća bolnica Zadar nakon  dobivene suglasnosti od Ministarstva zdravstva i socijalne  skrbi, raspisala je natječaj za  izradu projektne dokumentacije za novu zgradu, koja će se  graditi na mjestu sadašnjeg  Zaraznog odjela. Najpovoljniji ponuđač, koji se javio na  natječaj, bila je tvrtka “Capital  ing” iz Zagreba, koja će projektnu dokumentaciju izraditi  za 400 tisuća kuna, kaže dr.  Nakić, dodajući da će se izrada projektne dokumentacije  financirati iz decentraliziranih  sredstava.
Naime, novi objekt u krugu  zadarske Opće bolnice radit  će se na prostoru gdje je sada  zgrada u kojoj su smješteni  Zarazni i Kožni odjel. Kako je  zgrada u derutnom stanju,  planirano je njezino rušenje i  gradnja novog objekta u kojem će mjesto naći Odsjek za  pulmologiju, Zarazni i Dermatološki odjel te novi Onkološki odjel s radioterapijom  i ležećim mjestima. Tim potezom riješit će se Odjel za  pedijatriju koji će dobiti na  prostoru odlaskom plućnih  bolesnika, ali i radioterapija  kod malignih bolesti koju do  sada zadarska bolnica nije  imala. Ta nova zgrada mostom  će biti povezana s Poliklinikom.
– “Capital ing” izradit će projektnu dokumentaciju za novu  zgradu u krugu zadarske Opće  bolnice. Nova zgrada će se  izgraditi na mjestu današnjeg  Zaraznog i Kožnog odjela. U  novom objektu bit će Pulmologija, Zarazni, Dermatološki  i Onkološki odjel, kaže dr.  Nakić dodajući kako zadarska  Opća bolnica planira razvijati  onkologiju jer se ta grana medicine zbog sve većeg broja  oboljelih, širi i napreduje.
Novi Onkološki odjel imat  će radioterapiju i 15-ak  ležećih mjesta, tako da će u  budućnosti zadarska Opća  bolnica moći zbrinjavati onkološke bolesnike.