Projektna dokumentacija 400 tisuća kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
A. SITNICA
OB Zadar

Nakon završetka  idejnog projekta za novu zgradu Odjela za infektologiju, koja će se graditi u sklopu Opće  bolnice Zadar, bolnica je zatražila izdavanje lokacijske  dozvole za gradnju novog projekta. Dok dozvola ne bude  riješena, u tijeku je izrada projektne dokumentacije za novu  zgradu Odjela za infektologiju.

Projektnu dokumentaciju  izrađuje zagrebačka tvrtka  "Capital ing". Dr. Dario Nakić,  ravnatelj zadarske Opće bolnice, najavljuje da će "Capital  ing" projektnu dokumentaciju  izraditi do kraja ove godine.

Podsjetimo, Opća bolnica  Zadar je nakon dobivene suglasnosti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi raspisala  natječaj za izradu projektne  dokumentacije za novu zgradu, koja će se graditi na mjestu  sadašnjeg Odjela za infektologiju. Najpovoljniji ponuđač,  koji se javio na natječaj, bila je  tvrtka "Capital ing" iz Zagreba, koja projektnu dokumentaciju izrađuje za 400 tisuća  kuna. Izrada projektne dokumentacije financira se iz decentraliziranih sredstava.

Dr. Nakić pojašnjava da će  se nova zgrada graditi na prostoru gdje je sada zgrada u  kojoj su smješteni Infektivni i  Kožni odjel. Kako je zgrada u  derutnom stanju, planirano je  njezino rušenje i gradnja novog objekta u kojem će mjesto  naći Odsjek za pulmologiju,  Infektološki i Dermatološki  odjel te novi Onkološki odjel s  radioterapijom i ležećim  mjestima. Tim potezom riješit  će se Odjel za pedijatriju koji  će dobiti na prostoru odlaskom plućnih bolesnika, ali i  radioterapija kod malignih  bolesti koju do sada zadarska  bolnica nije imala. Ta nova  zgrada mostom će biti povezana s Poliklinikom.

- Idejni projekt je završen,  tako da je zadarska Opća bolnica podnijela zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole.  Dok to ne bude riješeno, 'Capital ing' izrađuje projektnu  dokumentaciju za novu zgradu u krugu zadarske Opće  bolnice. Dokumentacija bi  trebala biti gotova do kraja  godine. Inače, nova zgrada će  se graditi na mjestu današnjeg  Infektološkog i Dermatološkog odjela. U novom objektu bit će Pulmologija, Infektologija, Dermatološki i  Onkološki odjel, kaže dr. Nakić, dodajući da zadarska  Opća bolnica planira razvijati  onkologiju jer se ta grana medicine zbog sve većeg broja  oboljelih širi i napreduje.

Novi Onkološki odjel imat  će radioterapiju i 15-ak  ležećih mjesta, tako da će u  budućnosti zadarska Opća  bolnica moći zbrinjavati onkološke bolesnike, koji neće  više morati na liječenje i terapiju u druge gradove, odnosno bolnice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno