Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadivljujući razvojni put

06.07.2011. 22:00
Zadivljujući razvojni put


Dojam je stručnog povjerenstva da je uprava odjela dala znatan doprinos ovom postignuću. Drugi čimbenik koji je pridonio tome jest mlado i ambiciozna osoblje, mladi asistenti i profesori koji izvode visokokvalitetnu nastavu


Agencija za znanost i visoko obrazovanje ocijenila je kvalitetu na Odjelu za  ekonomiju Sveučilišta u Zadru  ocjenom vrlo dobar. Agencija  je vrednovanje kvalitete provela na svim ekonomskim fakultetima u Hrvatskoj tijekom  drugog semestra, a na terenu  ju je provelo stručno povjerenstvo koje su sačinjavali domaći i strani stručnjaci.
Za samo kratkog postojanja  odjel je prošao zadivljujući razvojni put. Dojam je stručnog  povjerenstva da je uprava odjela dala znatan doprinos  ovom postignuću vrijednom  svakog poštovanja. Drugi čimbenik koji je pridonio tome jest  mlado i ambiciozna osoblje,  mladi asistenti i profesori koji  izvode visokokvalitetnu nastavu. Nastavne zadaće podupire  prilično povoljan omjer nastavnika i studenata 1:14. Jednako pozitivan utjecaj ima i  dojmljiva infrastruktura. U sinergiji s entuzijastičkim osobljem i upravom mladi i ambiciozni studenti znatno doprinose ukupnom rezultatu,  stoji u mišljenju koje potpisuje  tim stručnjaka.
Od sedam standarda koji su  se ocjenjivali na Odjelu za ekonomiju četiri ih je uglavnom  provedeno, jedan je potpuno  proveden i dva su djelomično  provedena. Uglavnom je provedeno: upravljanje visokim  učilištem i osiguranje kvalitete,  studijski program, osigurana je  kvaliteta studenata odgovarajućim selekcijskim postupkom,  brigom za napredak kroz studij  i različitim vidovima potpore  te potreba za nastavničkim kadrom. U potpunosti su osigurani resursi, odnosno visoko  učilište je dokazalo svoju sposobnost u osiguranju i unaprjeđivanju dovoljno sredstava  kojima može osigurati uspjeh  svih sudionika i vlastiti kontinuitet. Djelomično su provedeni standardi s područja  znanstvene i stručne djelatnosti te mobilnosti i međunarodne suradnje, što je i razumljivo s obzirom na kratko  postojanje Odjela za ekonomiju na Sveučilištu u Zadru.