Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Rok Stipčević potpisuje za Milano

06.07.2012. 22:00
Rok Stipčević potpisuje za Milano


Premda se  činilo da je njegov ostanak u Vareseu sljedeće  sezone riješena stvar, Rok  Stipčević će, izgleda, ipak  promijeniti sredinu. I to  za svega pedesetak kilometara. Za usluge 26-godišnjeg zadarskog razigravača, koji je proteklu  sezonu i pol odradio u  Vareseu, ozbiljno je zagrizao bogati euroligaš  Milano.
Prema pisanju  talijanskih medija taj je  transfer praktički riješena stvar, a nedostaje  jedino potpis, koji bi trebao stići početkom sljedećeg tjedna. Stipčević je  prošle sezone u talijanskom prvenstvu bio na  prosjecima od 11,7 poena  i 3,4 asistencije, te je bio  jedan od ključnih igrača  momčadi, a slične brojke  imao je i u svojoj prvoj  euroligaškoj sezoni  2010./11. u dresu Cibone, 10,3 poena, uz 4,1  asistenciju.
Nedavno je  Rok u razgovoru za Zadarski list rekao kako mu  je drago što ostaje u Vareseu, jer je to sredina  koja mu po svemu odgovara, no ponuda talijanskog viceprvaka jedna  je od onih koje se ne  odbijaju. Klub koji igra  pod sponzorskim imenom EA7 (Emporio Armani) već je doveo nekoliko zvučnih pojačanja  kao što su Keith Langford  i Richard Hendrix iz  Maccabija, te Gianluca  Basile iz Cantua, a produljen je i ugovor s Malikom Hairstonom.
To,  očito, nije kraj liste pojačanja, jer je cilj prekinuti dugogodišnju dominaciju Siene u domaćim natjecanjima, te  otići što dalje u Euroligi,  gdje se nalazi u vrlo vjerojatno najjačoj skupini  prvoga kruga sa Olympiacosom, Cajom Laboral, Efesom, Žalgirisom i  Cedevitom.