Droga sa Zrća uprihodila u proračun 450 tisuća kuna

Slika korisnika admin
Marin Aničić

Nakon prve veće zapljene raznih opojnih droga prošli tjedan, Ravnateljstvo policije je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske i Policijske uprave ličko-senjske nastavilo provođenje operativne akcije "INSULA" na otoku Pagu. Tako su od 29. lipnja do 6. srpnja evidentirali i procesuirali 135 osoba. Od tog ukupnog broja najviše je bilo državljana Velike Britanije, njih 118 u dobi od 18 do 36 godina starosti, a uhićeno je i troje državljana Njemačke od 18 do 20 godina starosti, 21 i 34-godišnji Slovenci, 22 i 27-godišnji Austrijanci, 29-godišnji Slovak, 45-godišnji Švicarac, 20-godišnji Irac, 31-godišnji Škot te pet državljana Hrvatske od kojih najmlađi ima 25, a najstariji 40 godina. Svi oni su procesuirani zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a policajci su im pronašli oko 24 grama marihuane, 2 grama hašiša, 4 jointa, 30 grama ketamina, 14 grama i 45 tableta ectasyja, 57 grama i 14 tableta MDMA-e, 4 grama amfetamina, 18 grama kokaina, 11 grama heroina, 30 mililitara GHB-a, jednu metalnu crnu ampulu s tragovima amfetamina i jednu metalnu drobilicu s tragovima marihuane. Podneseno je 130 obaveznih prekršajnih naloga i pet optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a prekršiteljima je naplaćeno ukupno 450 tisuća kuna kazni.

Osim prekršaja, troje državljana Velike Britanije starih 20, 23 i 25 godina osumnjičeno je i za "dilanje", a pretragom im je pronađeno oko 15 grama MDMA-e, 10 grama ketamina, po jedan gram marihuane i mješavine hašiša i duhana, 115 tableta ectasyja te oko 14 tisuća kuna. Protiv njih su podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, a kako se ne bi udaljili prije početka suđenja oduzete su im putne isprave.

- U koordinaciji s djelatnicima Carinske uprave Ministarstva financija i tijekom zajedničkih postupanja, djelatnici Carinske uprave su, između ostalih prekršaja iz njihove domene, utvrdili prekršaje i pokrenuli odgovarajuće prekršajne postupke zbog prekršaja iz Zakona o zabrani i sprečavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti te su tom prilikom zaplijenili četiri osobna automobila kojima se, kako doznajemo, nezakonito "taksiralo".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno