Ostala neupisana 143 mališana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

U dječjim vrtićima Sunce i Radost nije bilo mjesta za 143 mališana, jasličke i vrtićke dobi.

U dječjem vrtiću Sunce neupasno je ostalo 31 djete, od čega njih 17 jasličke, te 14 djece vrtićke dobi. Dvanaestero djece čiji su roditelji podnijeli prijavu za upis nije ispunjavalo uvjete upisa.

- Konkretno to znači ili da su djeca bila mlađa od godinu dana ili da nemaju prebavilište na području grada Zadra, pojasnila je Ana Dunatov, ravnateljica DV Sunce, dodavši kako je za pedagošku godinu 2015./2016. u dječji vrtić Sunce primljena 132 mališana.

Vrlo je važno, navodi dalje Dunatov, istaknuti kako su za sljedećeu pedagošku godinu upisali svu djecu koja su imala 90 bodova, od čga više od 80 posto djece jaslićke dobi.

- To znači da smo upisali i djecu roditelja iz obitelji s jednim djetetom, rekla je Dunatov.

Još je sedmero djece s 90 bodova ostalo je neupisano u ovaj gradski vrtić, a ravnateljica Dunatov pojašnjava kako je razlog tome što roditelji u prijavi nisu naveli alternativne vrtiće u slučaju da oni koje su tražili, u ovom slučaju Smiljevac i Ciciban, zbog velikog broja djece ne budu dostupni.

Za tu djecu postoji mogućnost upisa na jesen, a ravnateljica Dunatov nada se i kako će u rujnu uspjeti upisati svu djecu koja su zasada ostala neupisana u gradski vrtić Sunce.

- Kada je riječ o predškolskom programu, iako prijave još traju, imamo zasada više od 80 prijavljenjih, a riječ je o djeci koja se upisuju direktno. Poslijepodnevni predškolski program počinje 1. listopada i traje do 31. svibnja, a djeca ga pohađaju svakog radnog dana u poslijepodnevnim satima, od 16 do 18.30 sati, navodi Dunatov.

Nasuprot dječjem vrtiću Sunce, drugi gradski vrtić, Radost, ima daleko veći broj neupisanih mališana u nadolazećoj pedagoškoj godini.

- Za ovu godinu ostalo je neupisano 112 mališana, ukupno jaslićke i vrtićke dobi. Njih 30 nije zadovoljavalo uvjete upisa, tvrdi Marijana Miočić, ravnateljica DV Radost, istaknuvši kako su ove godine upisali ukupno 140 djece.

Kada je riječ o predškolcima, za dječji vrtić Radost, zasada je pristiglo 120 prijava.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno