ŽO HNS-a idućeg tjedna bira predsjednika

Slika korisnika admin
stojanov

Povjerenik za Županijski odbor HNS-a, Milan Stojanov, vratio se sa stranačkog team buildinga ovog vikenda u Tuheljskim toplicama. Osim sportskih igara organiziranih zbog jačanja suradnje među članstvom, rukovodstvo županijske organizacije dogovorilo je vrijeme i način održavanja izborne skupštine.

- Izbori za Županijski odbor održat će se do kraja mjeseca, a rukovodstvo stranke dalo nam je potpuno odriješene ruke u provođenju izbora na način na koji smatramo da je najbolji za nas. Trebamo ih samo na vrijeme obavijestiti o terminu održavanja kako bi netko iz vrha stranke došao u Zadar. Krajem tjedna sazvat ću sjednicu Predsjedništva na kojoj ćemo dogovoriti datum održavanja izborne skupštine za županiju i time počinjemo pripreme - najavljuje Stojanov.

Da stranka ide u ozbiljniji rad kazuje i podatak da su sa središnjicom u Tuheljima dogovorili i osnivanje Interesnog odbora za branitelje koji će s radom početi odmah nakon osnivanja županijske organizacije.

- Vidimo s kakvim se sve problemima susreću branitelji, a često se nemaju kome obratiti. Zato smo odlučili osnovati odbor samo za njih kako bismo im i na ovaj način pomogli. Interesni odbor osnovan je i na razini središnjice, a u koordinaciji s njima lakše ćemo rješavati probleme branitelja - kaže HNS-ov povjerenik za županiju. Nakon toga osnovat će i Interesni odbor za žene i za sve grupacije za koje smatraju da im na ovaj način mogu pomoći.

Čini se kako je HNS, nakon višemjesečne apatije nastale zbog odlaska članstva Reformistima, odlučio napraviti jači prodor na lokalnu scenu. S novim rukovodstvom gradske i uskoro županijske organizacije šanse su im puno veće, a očito su i vrhu stranke važni kada su im dali potpunu autonomiju u izborima za županiju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno