Promocija Pašmana na dodjeli nagrada ProfiloDonna u Modeni

Slika korisnika valentinam
OPG Matulić poseban gost hrvatske konzulice
U sklopu gospodarske diplomacije početkom ove godine OPG Matulić boravio je u mjestu Formigine, kako bi stekli vrijedna iskustva u fazama proizvodnje balzamičnog octa iz okolice Modene, priča Ana Matulić
Generalna konzulica Iva Pavić i Ana Matulić

Ovaj tjedan, uoči početka glavne turističke sezone, otok  Pašman imao je još jednu promociju izvan granica Hrvatske.

U talijanskome gradu Modeni, na svečanoj dodjeli međunarodne nagrade ProfiloDonna, koju je ove godine s još deset žena dobila generalna  konzulica RH u Milanu Iva Pavić, predstavljene su ljepote otoka Pašmana, a kao poseban gost konzulice Pavić na svečanost je bio OPG Matulić,  odnosno vlasnica Ana Matulić.

- U kratkom prilogu koji je na velikom ekranu pratio svaku od dobitnica nagrade,  istaknuto je kako je generalna konzulica Iva Pavić organizirala 20-ak većih kulturnih projekata na području Milana, od velike ulične  izložbe  “Hrvatska iz zraka” Davora Rostuhara, izložbu Đure Janekovića,   otvaranju počasnog konzulata RH u Genovi, lanjsku prezentaciju grada  Zadra u Milanu za Dan Državnosti, dala je organizacijsku podršku postavljanju velikog spomenika hrvatskoga kipara  Ivana Meštrovića Ruđeru  J. Boškoviću u milanskom parku I. Montanelli…  Općenito, za niz projekata s područja kulture i jačanje gospodarskih poveznica između hrvatskih i talijanskih tvrtki, ispričala nam je po povratku iz Modene Ana Matulić te podsjetila da je u sklopu gospodarske diplomacije početkom ove  godine njihov OPG boravio u mjestu Formigine, kako bi stekli vrijedna  iskustva u fazama proizvodnje balzamičnog octa iz okolice Modene, njegova čuvanja, oznakama za kvalitetu te iz prve ruke čuli savjete vrhunskih talijanskih proizvođača.

Primajući nagradu, konzulica Pavić zahvalila je OPG-u Matulić te ponovila kako je njihov boravak na području Modene jedan od primjera  dobre gospodarske suradnje dviju zemalja, uz napomenu da još ima  prostora za suradnju, osobito malih i srednjih poduzetnika.

- Na kraju govora  generalna konzulica Iva Pavić, a potom i voditeljica  svečanosti  Cristina Bicciocchi, pozvala je prisutne da posjete Hrvatsku i  otok Pašman, i to već ove godine, a sve nagrađene žene dobile su, uz ostale poklone, i proizvode OPG-a Matulić, kazala je Ana.

Dodjela nagrada, 18. godinu zaredom, održala se ispred renesansnog  dvorca u gradiću Formigine, nadomak Modene, koji je poznat po najcjenjenijim proizvođačima balzamičnog octa u svijetu.

Međunarodna nagrada u organizaciji udruge ProfiloDonna dodjeljuje  se uz pokroviteljstvo Europskog parlamenta i UNESCO-a, dobivaju je  žene koje su svojim poduzetništvom, marljivošću i upornošću ostvarile  iznimne rezultate u području gospodarstva, kulture, sporta, novinarstva,  umjetnosti te pokazale ljubav prema poslu koji rade, ali i društvu u kojemu žive.

Nagradu je pokrenula poznata talijanska radijska novinarka Cristina  Bicciocchi, koja vodi istoimenu udrugu i magazin posvećen uspješnim  ženama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno