Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

VIDEO: Zadarska klapa predstavila novi spot za pjesmu Svako lito

07.07.2018. 13:43
VIDEO: Zadarska klapa predstavila novi spot za pjesmu Svako lito


Zadarska klapa Munita predstavlja novu pjesmu pod nazivom "Svako lito", za koju tekst i glazbu i ovoga puta potpisuje Vjekoslav Šuljić, član klape. Glazbeni aranžman klapa je povjerila sjajnom Ivanu Popeskiću, koji potpisuje aranžmane mnogih hit pjesama hrvatskih estradnih zvijezda.
"Svako lito" nostalgična je priča o propuštenoj, ali nikad prežaljenoj ljubavi, donesena kroz moderniji i za klape pomalo netipičan glazbeni izričaj, a Munita će se s njom predstaviti u natjecateljskoj večeri festivala "Večeri dalmatinske pisme" u Kaštelima.
Glazbeni video spot djelo je zadarskih kreativnih snaga – redatelj je Marko Lokas, a uz članove klape, u spotu nastupaju članice Zadarskog plesnog ansambla u koreografiji Sanje Petrovski. Plesačice su nastupile u haljinama iz kolekcije "Glas veza", koje su izradile talentirane učenice završnih razreda Škole primjenjene umjetnosti i dizajna Zadar pod mentorstvom Marijane Vukić Perović. "Zadarsku priču" upotpunila je lokacija na kojoj je sniman veći dio spota – pozornica Kazališta lutaka Zadar koju je klapi ljubazno ustupila ravnateljica Iris Pavić Tumpa. Klapa Munita ponosi se plodonosnom suradnjom sa mladim zadarskim umjetnicima koji su spotu dali posebnu dimenziju.
Redatelj Lokas u spotu je iskoristio neke od najatraktivnijih lokacija Munitinog Zadra, a snimano je i kod crkve Sv. Vida u obližnjoj Privlaci.


O KLAPI MUNITA:
Klapa Munita osnovana je i započela s radom u siječnju 2013. Svi su njeni članovi pjevači s višegodišnjim klapskim iskustvom u različitim drugim klapama, pa su se do sada uspješno okušali u svim vidovima klapskog izraza – od tradicijskog a capella pjevanja do modernijih skladbi uz glazbenu pratnju. Višestruki su finalisti i ovogodišnji sudionici Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a često surađuju sa zadarskih glazbenicima, među kojima posebno ističu suradnju sa Mladenom Grdovićem – nakon druge nagrade publike na Splitskom festivalu 2015., godinu nakon su se pjevajući uz Mladena ovjenčali Grand Prix nagradom – pobjedom na najprestižnijem hrvatskom festivalu zabavne glazbe! Uz to, posebno su ponosni i na svoje autorske pjesme, a među njima posebno ističu onu pod nazivom "Vratite mi moja lita" na kojoj im se kao gost pridružio Tedi Spalato. Njihove autorske skladbe, obrade najvećih dalmatinskih hitova, klapske tradicijske napjeve i poneki svjetski evergreen često izvode na brojnim nastupima i koncertima
U klapi Munita pjevaju: Hrvoje Rančić – prvi tenor, Marko Žorž – drugi tenor, Vjekoslav Šuljić – bariton, Marko Vidučić – prvi bas i Matej Sikirić – drugi bas.