Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Robert Prosinečki, Branko Strupar i Alen Peternac na ljetnom kampu u Sukošanu

07.07.2019. 13:32
Robert Prosinečki, Branko Strupar i Alen Peternac na ljetnom kampu u Sukošanu


Nogometna škola »Kick it Like Niki« iz Beča u razdoblju od 30. lipnja do 6. srpnja održala je svoj ljetni kamp na igralištu Dešenj u Sukošanu, igralištu NŠK Zlatna luka.
– Na sedmodnevnom ljetnom kampu je bilo 80 dječaka do 13 godina iz Austrije i nekoliko dječaka sa zadarskog područja. Treninzi su se održavali ujutro, predvečer utakmice, kazao je Nikica Niki Pavlek, voditelj škole koji ima kultni statusu austrijske Bundeslige.
Robertov nevjerojatni radni elan
Ovog puta uz nogometnu ikonu Derby Countya Branka Strupara, Hrvata koji je zabijao za reprezentaciju Belgije, velikog strijelca Valladolida Alena Peternaca, nekadašnjeg Dinamovog napadača koji je zabio pet golova Oviedu i spasio svoj klub od ispadanja, braću Roya i Damira Ferenčine, u goste je došao brončani iz Francuske 1998. godine, Robert Prosinečki, veliki Žuti, jedan od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena.
– Ovdje sam s prijateljima, a i volim raditi s djecom, želim da napreduju, poručio je Prosinečki koji ima nevjerojatni radni elan, stalno je u pokretu, dijeli savjete, pokazuje kako bi trebalo odigrati, gdje se postaviti.U ime domaćina Marin Dević, predsjednik Zlatne luke, i nogometni internacionalac Marko Rašo, nogometaš i trener u klubu, u znak zahvalnosti velikom igraču i sadašnjem izborniku BiH, poznatom po iznimnoj kreativnosti i čarobnim driblinzima kojeg se nazivalo »posljednjim romantičarem«, poklonili su dres Zlatne Luke s brojem 8.
– Niki živi dan i noć nogomet. Vidi se rad s mlađim uzrasnim kategorijama među kojima ima podosta talenata. Radi se po posebno izrađenim programima, a sve u cilju podizanja kvalitete rada i napredovanje mladih nogometaša, naglasio je Prosinečki.
Najbolji igrač Svjetskog juniorskog prvenstva u Čileu je igrao za Dinamo, ali i za Real Madrid i FC Barcelona, te za Real Oveido, Sevillu, Standard Liege, Portsmout, Olimpija Ljubljana i dr. Sa Crvenom zvezdom 1991. je osvojio Kup europskih prvaka, sadašnju Ligu prvaka. Zabio je zgoditke za dvije reprezentacije, bivšu državu Jugoslaviju i Hrvatsku.
Osvježenje sukošanskim sokovima
– Lijepo je ovdje u Sukošanu, ljudi su susretljivi i gostoljubivi. Vjerujem da ću se i uspjeti okupati u moru na nekoj od ovdašnjih plaža, poželio je Prosinečki koji je dao odlične ocijene soku od limunske trave s aronijom i jabukom »Naš okus« supružnika Bože Grginovića i Ive Pavić Grginović iz Sukošana.
Nogometna škola »Kick it Like Niki« domaćinu Zlatnoj luki poklonila je čak 70 nogometnih lopti.
– Mnogi od 80 dječaka iz Austrije bili su u pratnji roditelja, svi su oni boravili ovdje u Sukošanu što je dobro za lokalnu zajednicu. Svi su i više nego zadovoljni, osjećamo se kao kod kuće, doći ćemo i dogodine, poručio je Nikica Pavlek, bivši Dinamov veznjak iz generacije Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkoga i Darija Šimića, ikona zagrebačke Kutije šibica.