Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Stube Narodnog lista dobit će novi kamen

07.07.2020. 14:29


Ovih dana javili su nam se mnogi zabrinuti građani vidjevši kako su razbijene stube Narodnog lista koje vode prema Muraju. Mnogima nije jasno zašto su stepenice morale biti razbijene te se pitaju kako će se urediti.
Provjerili smo sa Šimom Erlićem, pročelnikom UO za EU projekte, o čemu se radi te nam je potvrdio kako je riječ o radovima koji su bili planirali u projektu uređenja Muraja.
– Sve stepenice koje vode na bedeme obuhvaćene su projektom uređenja i za svake od tih stepenica konzervatori su dali svoje mišljenje kako se trebaju sanirati. Dakle, u suradnji s konzervatorima odlučeno je kako će se pojedine stepenice urediti, odnosno koje se mogu sanirati, a koje ne. Gdje god smo mogli sačuvati postojeće stepenice i gazišta, tamo smo sačuvali, ali ove su bile jako oštećene, popucane i morali smo ih promijeniti, pojasnio je Šime Erlić dodavši kako je trenutno na donjem dijelu rupa na mjestu s kojega su uklonjena gazišta, a koja će se zamijeniti novim kamenom. Dodao je kako će nove stepenice biti izrađene prema konzervatorskim uvjetima i uputama te će biti opet napravljene od kamena. Biti će napravljene, rekao je, po istom principu, ali stavit će se nova gazišta zbog čega će biti i sigurnije za pješake jer neće biti klizave.