Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Čulina: “Cijepljeno je njih 71% od ukupnog broja zaposlenih liječnika”

07.07.2021. 14:24


Nastavno na tvrdnje koje su jučer izrečene u nekim medijima, a odnose se na neprocijepljenost djelatnika bolnice, Ravnatelj OB Zadar uputio je demanti na te tvrdnje. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 
"Poštovani,
nastavno na tvrdnje nekih medija da se čak 50% liječnika Opće bolnice Zadar ne želi cijepiti protiv SARS-CoV-2 virusa, ovim putem želimo odbaciti navedene tvrdnje kao potpuno netočne i proizvoljne.
Naime, u Općoj bolnici Zadar zaposleno je 266 liječnika, a s današnjim danom (07. srpnja 2021.) cijepljeno je njih 189 što je 71% od ukupnog broja zaposlenih liječnika. S dvije doze cijepljeno je 170 liječnika, a s jednom dozom njih 19.
Na ovaj broj treba dodati i 18 liječnika koji su preboljeli bolest COVID-19, ali još nisu stekli potrebne uvjete za cijepljenje.
Nadalje, na navedeno treba dodati 38 liječnika specijalizanata koji se trenutno nalaze na specijalističkom usavršavanju u klinikama, a o čijoj procijepljenosti nemamo potpune podatke, tako da vjerujemo da je postotak cijepljenih liječnika i veći od navedenog.
Što se tiče procijepljenosti medicinskih sestara od ukupno zaposlenih 650 medicinskih sestara cijepljeno je njih 376 što iznosi 57,84 %. Na taj broj potrebno je dodati i 80 medicinskih sestara koje su preboljele COVID-19, ali nisu stekle uvjete za cijepljenje, tako da ukupan broj „zaštićenih medicinskih sestara“ iznosi 456 odnosno 70,15% od ukupnog broja zaposlenih medicinskih sestara.
Također, treba i spomenuti kako se 40 medicinskih sestara trenutno nalazi na rodiljnom dopustu i nisu u procesu rada.
Na kraju, mišljenja smo da je ovakav način iznošenja netočnih i neprovjerenih informacija štetan i nikako ne doprinosi našem zajedničkom naporu u borbi protiv pandemije uzrokovane SARS-CoV-2
Ravnatelj
Željko Čulina"