Jednostavan recept za neodoljive praline od Nutelle

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika katarina.ergovic
Domaći Baci Perugina
PIXABAY
Ilustracija

Među najpoznatijim talijanskim pralinama, posebice pogodnim za darivanje ljepše polovice, zasigurno su Baci Perugina. Imaju nepogrešivi okus i teksturu, a kako biste ih napravili sami kod kuće, nije potrebno da ste posebno vješti u pripremi slastica. Slijedite ovaj recept i zapamtite dva ili tri savjeta za savršen konačni rezultat.

Sastojci potrebni za pripremu 20-ak Perugina poljubaca su:

  • 100 grama prženih lješnjaka bez kore
  • 1 žlica nezaslađenog kakaa
  • 150 grama Nutelle ili domaće kreme od lješnjaka
  • 200 grama tamne čokolade
  • 150 grama mliječne čokolade

Priprema: Od potrebne količine navedene u receptu odvojite 20 cijelih tostiranih lješnjaka, a ostatak krupno usitnite kuhinjskim mikserom. Nasjeckane lješnjake stavite u zdjelu i počnite topiti mliječnu čokoladu na pari ili, ako imate malo vremena, u mikrovalnoj pećnici.

Nakon što je čokolada postala baršunasta i dobili ste homogenu kremu, dodajte je u Nutellu i miješajte smjesu pjenjačom dok ne dobijete savršeno izmiješanu kremu. Ovako dobivenu čokoladnu kremu premjestite u veću zdjelu i dodajte nasjeckane lješnjake i prosijani gorki kakao. Pokrijte slojem prozirne folije i ostavite smjesu da odstoji 1 sat van hladnjaka.

Nakon tog vremena, navlažite ruke i počnite uzimati male količine smjese iz posude, a kako biste oblikovali kuglice koje nisu savršeno sferične. Stavite cijeli lješnjak u svaku kuglicu pokušavajući ponovno stvoriti tipičan oblik koji imaju Baci Perugina.

Rasporedite ih na pladanj i ostavite u hladnjaku još 30 minuta. U međuvremenu otopite tamnu čokoladu (na pari ili u mikrovalnoj), a nakon 30 minuta praline posložite na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi.

Tada svaku pralinu prelijte otopljenom tamnom čokoladom dok je potpuno ne prekrije. Pustite da se potpuno osuši i svaku pralinu zamotajte u komad srebrnog papira.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno