Hrvoje Perić priveden zbog pljačke automat kluba

Slika korisnika admin
Autor: 
hrvojeperic
Ivan JAMIČIĆ
Perić je priveden na Županijski sud u Zadru

Zadranin Hrvoje Perić (35)završio je jučer na mjesec dana iza rešetaka Istražnog centra Županijskog suda, zbog sumnje da je opljačkao preko 300 tisuća kuna u vlasništvu automat kluba "Osmica" koji se nalazi na Branimimirovoj obali.

Nakon uhićenja i krim obrade, Perić je jučer oko 10 sati priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda, Vladimiru Mikolčeviću koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor te donio riješenje o provođenju daljnje istrage.

Kako smo saznali, Perić je pred istražnim sucem Mikolčevićem iznio svoju obranu i to u nazočnosti odabranog branitelja, Andreja Korljana. Zanijekao je bilo kakvu povezanost i umiješanost u pljačku za koju je osumnjičen, ali ga je sudac ipak, ostavio "na sigurnom" i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Naime, provedenom opsežnom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je on 2.srpnja ove godine, u ulici Zadarskog mira, počinio razbojništvo nad 23- godišnjim djelatnikom automat kluba kada ga je najprije fizički napao pri izlasku iz auta, a potom mu ukrao vreću s novčanim pologom kluba, u kojoj se nalazilo preko 300.000 kuna te se munjevitom brzinom dao u bijeg.

Zaposlenik "Osmice" tada je bio čak, lakše ozlijeđen.

On je toga jutra oko 8.30 sati nosio polog u zadarsku poslovnicu FINE koja se nalazi u Ulici Zadarskog mira kod crkve Svetog Frane i od FINE je udaljena svega minutu hoda.

Neposredno nakon pljačke, špekuliralo se informacijom kako su u pljački sudjelovala dvojica razbojnika te se pretpostavljalo da su razbojnici, djelatnika spomenutog kluba motrili već neko vrijeme jer je odabir vremena i mjesta razbojništva bio i više nego precizan.

Priča se kako su razlog Perićeve pljačke - dugovi, a on je navodno vlasnik čak dva kafića u Zadru. Riječ je o kafiću Sky na Bulevaru te Pandora u Trgovačkom centru Mercator u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno