Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kamber: Cijenu pansiona smo s 280 spustili na 265 kuna

Autor: Nives Rogoznica

06.08.2008. 22:00
Kamber: Cijenu pansiona smo  s 280 spustili na 265 kuna


Naša je želja da budu nazočni umirovljenici iz svih udruga, pa ćemo pokušati još jednom o uvjetima pregovarati s Hotelima Falkensteiner, kazao je Kamber
U Gradskoj udruzi umirovljenika Zadar zatečeni su stavom Koordinacije udruga umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije čiji su članovi na svojoj sjednici izrazili nezadovoljstvo zbog načina na koji zadarska Gradska udruga umirovljenika organizira 29. susrete umirovljenika Dalmacije.
Koordinacija se, kako je prenio jedan dnevni list, složila oko odbacivanja uvjeta organizacije Susreta koji se trebaju održati od 8. do 10. studenog. Nezadovoljstvo je izazvala činjenica da se radi o terminu koji obuhvaća dane između subote i ponedjeljka, ali i cijena pansiona po osobi od 265 kuna, koja je ocijenjena previsokom, te limitiranje broja sudionika na 333 iz svake županije.
Roko Kamber, predsjednik Gradske udruge umirovljenika iz Zadra koja organizira Susrete, o nezadovoljstvu Splićana saznao je iz novina i ostao iznenađen izrečenim. Pojasnio je kako nije bilo moguće organizirati Susrete umirovljenika tijekom vikenda iz razloga što bi tada umjesto 1.000 Hoteli Falkensteiner mogli osigurati smještaj za svega 740 sudionika. Također je kazao kako je cijena na kojoj su u hotelskoj kući inzistirali iznosila 280 kuna, pa su pregovarajući s hotelom, s obzirom da Susreti obuhvaćaju dva dana pansiona, umirovljenicima uštedjeli 30 kuna.
– Druge mogućnosti nije bilo zbog prebukiranosti hotela. Na ovaj termin smo pristali jer umirovljenici u te dane mogu biti nazočni iz razloga što ne rade, pa se to ne kosi s njihovim radnim vremenom. Što se tiče cijene dnevnog pansiona od 265 kuna po osobi, u nju je uključena i cijena pića prilikom obroka. S ovom ponudom smo pisanim putem upoznali sve županijske udruge u Dalmaciji, a također smo kontaktirali i s predstavnicima udruga na području Dalmacije, kazao je Kamber.
Na Susretima umirovljenika prema planu trebaju sudjelovati umirovljenici iz Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, a susreti se, inače, svake godine održavaju u drugoj županiji po rotacijskom principu. Budući da je bilo moguće u hotelu bukirati 1.000 mjesta, ta su mjesta raspoređena na način da umirovljenicima svake pojedine županije, izuzev Zadarske, budu ponuđena 333 mjesta, pojasnio je Kamber.
– Žao nam je ako se ova ponuda negativno odrazila na želju umirovljenika da nazoče ovogodišnjim susretima. Smatramo da svi zainteresirani umirovljenici mogu odvojiti novčana sredstva, pogotovo ako je njihova želja velika. Naša je želja da budu nazočni umirovljenici iz svih udruga, pa ćemo pokušati još jednom o uvjetima pregovarati s hotelom. Moram reći da je tijekom razgovora s predstavnicima udruga, Koordinacija udruga umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije zastupala stav kako Gradska udruga umirovljenika Split ne bi trebala sudjelovati, jer je istupila iz Matice umirovljenika Republike Hrvatske, zaključio je Kamber.