Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Reprezentacija mi je jako nedostajala

Autor: Davor Petrović

06.08.2008. 22:00
Reprezentacija mi je jako nedostajala


Povratak Eduarda Da Silve u Zagreb nakon gotovo šest mjeseci rehabilitacije izazvao je nevjerojatan interes domaćih medija. U sitnim satima utorka Eduarda je ispred zagrebačke zračne luke Pleso dočekalo pregršt novinara, a njegova konferencije za novinare značila je gužvu u  dvorani za sastanke u Kući hrvatskog nogometa.
– Vratio sam se u Zagreb nakon dugo godina i zbog toga sam jako sretan – ispalio je u startu Eduardo, kojeg je očigledno iznenadio ogroman medijski interes.
Srećom, od zadnjeg boravka u Zagrebu nisu prošle godine, već samo nešto više od šest mjeseci. Početkom godine Eduardo je prošao kroz glavni grad na putu prema Splitu. Tog 6. veljače na Poljudu je uknjižio i svoj trenutačno zadnji nastup za reprezentaciju, u prijateljskom ogledu s Nizozemskom (0:3).
Točno 18 dana kasnije, 24. veljače, na gostovanju “Arsenala” kod “Birmingham Cityja” domaći branič Martin Taylor divljački mu je slomio fibulu lijeve noge nekoliko centimetara iznad gležnja. Start je bio toliko brutalan da televizijska postaja “Sky sports” nije htjela pustiti usporenu snimku otvorenog prijeloma za vrijeme direktnog prijenosa utakmice, a n Najoptimističnije prognoze specijalista kretale su se u rasponu od devet do dvanaest mjeseci rehabilitacije.
– Jako me veseli brz oporavak. Počeo sam trčati, već treniram i radim s loptom. Međutim, još uvijek ne smijem pucati punom snagom. U Zagrebu ostajem do idućeg ponedjeljka i u tom vremenu želim “očistiti glavu” prije povratka u London – dodao je najpopularniji hrvatski Brazilac.
Odlazak na rehabilitaciju u Rio de Janeiro očigledno je bio pun pogodak. Eduardo izgleda odlično i ostavlja dojam čovjeka koji nije klonuo duhom nakon starta koji mu je mogao prekinuti karijeru.
– Još ne znam kada ću se vratiti u puni trening. Možda se to dogodi za nekih mjesec dana. Početkom ovog tjedna u Londonu sam obavio specijalističke preglede, a nalazi bi trebali biti gotovi ovih dana – objasnio je Eduardo.
Nastup na prvoj službenoj utakmici također je nepoznanica. Prije tjedan dana, za vrijeme Eduardovog boravka u Londonu, “Arsenalov” šef struke Arsene Wenger istaknuo je da forsiranje povratka ne dolazi u obzir. I Eduardo je svjestan da je pred njim još puno rada.
– Osjećam da sve još uvijek nije kako bi trebalo biti. Lijeva noga mi slabija, ali više nema bolova – rekao je naš najefikasniji reprezentativac u kvalifikacijama za EURO.
Glupost Martina Taylora Eduardu je uskratila debitantski nastup na jednom velikom natjecanju, a našoj reprezentaciji usluge vrsnog golgetera.
– Na dan okupljanja reprezentacije za EURO razgovarao sam s izbornikom. Sve naše utakmice gledao sam na televiziji, a drugo me nije zanimalo. Moram priznati da mi je bilo teško, reprezentacija mi je jako nedostajala – zaključio je Eduardo.


Bilić: Vapimo za Eduardom
Nije tajna da od zajedničkih dana pod okriljem naše U-21 vrste Eduarda i Slavena Bilića vezuje puno više od klasičnog odnosa trenera i igrača.
– Svi u reprezentaciji su oduševljeni brzinom Eduardovog oporavka, ali svjesni smo težine njegove ozljede. Iako vapimo za Eduardom, sigurno nećemo požurivati njegov povratak na teren. Neka sve ide svojim tijekom – rekao je Bilić.