Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

S Osijekom ćemo naplatiti dobru igru

Autor: Šime Ćurko

06.08.2008. 22:00
S Osijekom ćemo naplatiti dobru igru

Foto: Vedran SITNICA



Ohrabrujuće je da nas ni Hajduk ni Slaven, a to su momčadi koje idu u red ponajboljih u Hrvatskoj, nisu nadigrali – kaže Ježina
Nakon odlaska Danijela Subašića u Hajduk Antonio Ježina i Andrija Vuković, uz Tomislava Rogića koji je i dalje u funkciji trenera-igrača, krenuli su u utrku za startnu jedinicu. Kroz pripremno razdoblje činilo se da bi Vuković mogao biti u prednosti, no nekoliko dana prije utakmice prvog kola s Hajdukom Dalibor Zebić objavio je da će prvi priliku dobiti Ježina. Nakon uvodnih 180 minuta Zadar je bez osvojenog boda, s tri primljena pogotka od čega jedan iz jedanaesterca.
– Sigurno je da smo mogli više prema onome što smo odigrali u Splitu i Koprivnici. Dobru igru nismo naplatili bodovima zbog čega s Osijekom u nedjelju više ne smijemo kiksati, tri boda su nužnost – kaže Ježina, čije je solidno izdanje u prva dva kola zasjenila pogreška na utakmici s Hajdukom, kada mu je Ibričić iz skraćenog kornera zabio gotovo u ’90.’
– Jest, pogriješio sam u toj reakciji. Sve je još uvijek stvar neiskustva u takvim utakmicama. Sigurno je da radimo na otklanjanju pogrešaka i iz utakmice u utakmicu trebao bih biti sve sigurniji. Iz te pogreške mogao sam puno toga naučiti.
Ježina kaže da unatoč manjku seniorskih utakmica još uvijek nema treme.
– Treme ima onoliko koliko je potrebno, to je nekakva pozitivna trema. Puno mi je pomoglo što sam često pozivan u mlađe reprezentativne selekcije, branio sam i za juniore Zadra, a sa seniorima treniram već pet godina. Kroz sve to mogao sam lakše sazrijevati u mom vratarskom usavršavanju.
Mladi vratari teško dolaze do prigoda, a ako i ih dobiju, puno njih ostane bez kontinuirane minutaže. Zadar je posljednjih sezona u tome iznimka.
– Subašić je zaslužio i dobio priliku i dobro ju iskoristio. Sigurno da mladim vratarima nije lako, kao što nije lako ni svakom mladom igraču. Nije tu pitanje starih ili mladih, već toga kako tko brani. Ako ste dobri, godinu nisu važne.
Nakon Jakova Pinčića brigu o vratarima prve momčadi u Zadru je preuzeo Tomislav Rogić.
– Rogić je najbolji trener vratara u Hrvatskoj. Treninzi koje imamo s njim su prvorazredni. Koristi se niz pomagala i tehnika i mislim da se Rogićev, a i prethodni Pinčićev rad, na nama vratarima itekako može vidjeti.
I Vuković se nadao prilici ove sezone. Za sada je na čekanju.
– Vuković i ja na početku priprema dogovorili smo se da bez obzira tko će i koliko braniti uvijek budemo pozitivna konkurencija. Naš je odnos dobar i poticaj smo jedan drugom u napretku, s obzirom da smo obojica dosta mladi.
Zadar još čeka prve ovosezonske bodove. Osijek je treća prilika ove sezone.
– O Osijeku nemamo što puno govoriti osim to da već u trećem kolu igramo utakmicu u kojoj moramo uzeti tri boda, jer dobra igra bez bodova ne znači ništa. Opet, ohrabrujuće je da nas ni Hajduk ni Slaven, a to su momčadi koje idu u red ponajboljih u Hrvatskoj, nisu nadigrali. Prije Osijeka to je za mene dobar signal.


Marenci Ježinu preporučio Zadru
Ježina (1989.), rođenin Murteranin, u je Zadar došao prije pet godina, nakon što je tri godine branio u matičnom Murteru. Zadranima ga je preporučio Damir Marenci, nekadašnji igrač Šibenika, koji je trenirao Ježinu. Vrlo brzo po dolasku u Zadar Ježina je uključen ne samo u rad s mlađim selekcijama, već i u treniranje s prvom momčadi. Debitirao je za Zadar 22. rujna 2007. na gostovanju u Koprivnici (poraz 4:2), a do sada je sakupio šest nastupa u Prvoj HNL i jedan u Kupu.