Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Traži se papiga Rocco

Autor:

06.08.2008. 22:00
Traži se papiga Rocco


Atraktivna papiga vrste “žako”, sivog perja i kratkog repa, veličine goluba, a koja se odaziva na ime Rocco izgubljena je u ponedjeljak kod caffe bara “Zoilo”.
Njen vlasnik, Zdenko Brezovac, vlasnik zadarskog modnog salona “Brezovac”, pojašnjava kako je riječ o najpopularnijoj papigi na svijetu, čija se cijena kreće i do 14 tisuća kuna, no kako napominje, ne radi se o novcu nego o ogromnoj privrženosti zbog koje je ovaj gubitak toliko težak.
– Rocco oponaša svaki zvuk, ponavlja riječi pa čak i naglasak i boju glasa, a zna i mijaukati poput mačke i lajati poput psa. Bio mi je jako privržen, uvijek uz mene, na mom ramenu, a ponašao se kao član obitelji i ljubomoran na sve koji mi se približe, pojasnio je Brezovac, napomenuvši kako se Rocco odaziva ne samo na svoje točno ime nego i na varijacije Rooccito ili Roccino.
– U ponedjeljak sam s njim izašao u šetnju, a on mi je kao i inače bio na ramenu. U jednom je trenutku začuo zvuk sirene vozila Hitne pomoći i to ga je prestrašilo zbog čega se potpuno dezorijentirao i poletio prema moru, priča Brezovac napomenuvši kako se takvo što nikada prije nije dogodilo te da je Rocco vrlo često bio vani, a od svog vlasnika se nikada nije odvajao.
Stoga se ovom prilikom moli pošteni nalaznik da se javi na broj telefona 091 333 3909, a Zdenko Brezovac napominje kako ni bogata nagrada neće izostati.