Tužiteljstvo zatražilo dopunu istrage o nesreći na Ižu

Slika korisnika admin
Autor: 
iz
U kombiju je poginulo troje mladih Ižana

Iako se očekivalo  da će optužnica protiv 24-godišnjeg Jure Pavešića, vozača  kombija kojim su u srpnju  prošle godine na otoku Ižu  sletjeli u provaliju i na mjestu  poginuli njegovi prijatelji, biti  podignuta do kraja prošlog  mjeseca, to se nije dogodilo.

Naime, kako smo saznali,  Općinsko državno odvjetništvo u Zadru zatražilo je  dopunu istrage, odnosno saslušanje još nekih svjedoka. S  obzirom na to da je sudac  Županijskog suda u Zadru  Ante Anić, koji vodi istragu,  na godišnjem odmoru, nismo  uspjeli saznati koliko će još  dugo istraga trajati i koliko se  još svjedoka treba ispitati.

Podsjećamo, Lucija Antunac (20), Mikela Marijan  (19) i Silvio Sutlović (23)  poginuli su u kombiju kojeg  je vozio Pavešić te su najvjerojatnije zbog prevelike  brzine sletjeli s ceste blizu  trajektnog pristaništa i upali  u provaliju.

Jure Pavešić jedini je preživio tu nezapamćeno stravičnu nesreću nakon koje je u  stanju teškog šoka i s teškim  ozljedama prevezen u zadarsku Opću bolnicu gdje je  odmah bio podvrgnut operativnom zahvatu. Troje mladih je stradalo vraćajući se  kući iz kafića na trajektnom  pristaništu.

Dosadašnja istraga u ovom  slučaju bila je iznimno zahtjevna te je bio angažiran veći  broj vještaka raznih specijalnosti, a saslušana je i nekolicina svjedoka.

Lani, u vrijeme kad se  dogodila tragedija, Pavešić je bio dobar student  četvrte godine Medicinskog fakulteta. Od nesreće se dobro  fizički oporavio, ali su  psihičke posljedice i  dalje zasigurno neizmjerne.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno