Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ušla i košarka u Višnjik

Autor: Ivan Knežević

06.08.2008. 22:00
Ušla i košarka u Višnjik

Foto: Adam VIDAS



Košarkaške aktivnosti u Višnjiku otvorili su juniori (trener Roko Giergia) i kadeti (trener Rudolf Tičina) KK Zadar. Već nekoliko dana jedni i drugi obavljaju svoje treninge u novoj dvorani.
– Jazine su zauzete, a dvoranica koju u svakodnevici zovemo Vodovod, trenutačno je zatvorena zbog nekih radova. Zato smo Višnjik prepustili kadetima i juniorima KK Zadar jer drugih rješenja nema – kaže Željko Birkić, direktor dvorane.
Nakon što su Višnjikom paradirali hrvatski rukometaši, nastalo je malo zatišje u korištenju dvorane.
– U kontekstu radova uređenja cijele dvorane koji su ugovoreni s tvrtkom Lavčević, mogu reći da oni traju. Podsjećam, rok dovršetka radova jest 15. rujna.
Što se zbiva glede organizacije teniskoga meča Davisova kupa između Hrvatske i Brazila?
– Na dan 11. rujna dvorana treba biti spremna za taj događaj. Bili su ovdje ljudi iz Hrvatskoga teniskoga saveza i razgledali dvoranu, a oni će i voditi sve organizacijske poslove oko postavljanja podloge i slično. Dvorana daje prostor i s te strane mi ćemo biti spremni. Prije toga u dvorani će biti jedan koncert, a najavljene su i neke košarkaške utakmice. Dakle, dvorana kao subjekt svakodnevno živi svojim životom, službe se uhodavaju, radnici rade svoje…
Za one koji još ne znaju ili koji nisu čuli ili koji su čuli pa zaboravili, prva momčad KK Zadar imat će okupljanje 18. kolovoza i najveći dio pripremnog razdoblja odradit će u Višnjiku.