Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Finale za pet

Autor:

06.08.2009. 22:00
Finale za pet


Finale u Jazinama dalo je lijepu konačnu sliku ovog tradicionalnog košarkaškog natjecanja u Zadarskoj županiji. Ugodno popunjene tribine uz pokoji bubanj i zapaljenu bengalku dalo je zanimljivu košarkašku predstavu.
Završila je još jedna sezona županijske ljetne lige i to na najljepši mogući način. Finale u Jazinama dalo je lijepu konačnu sliku ovog tradicionalnog košarkaškog natjecanja u Zadarskoj županiji. Ugodno popunjene tribine uz pokoji bubanj i zapaljenu bengalku dalo je zanimljivu košarkašku predstavu ponuđene od dvije momčadi koje su pokazale najljepšu košarku u kompletnom natjecanju. Arbanasi su na kraju slavili za nijansu boljim rezultatom od ove sezone odličnih Bokanjana. Primjećuje se ove sezone da su klubovi poput Starigrada i Velebita uspjeli skupiti respektabilnije sastave u odnosu na prijašnje sezone, što je odmah donijelo kvalitativan pomak u poretku.
Najugodnije iznenađenje su sigurno novaci u ligi, momčad Polače koja je na kraju osvojila treće mjesto, dok su ostali novaci poput Grgura, Maraske parka odredili ovu sezonu kao eksperimentalnu, što im ipak može poslužiti kao dobra platforma za sljedeće sezone. Najveću buru je po običaju izazvao Kampo Kaštelo, oko kojih se uvijek diže prašina, jer kad igra Kampo Kaštelo temperamenta ima na izvoz.
Ove sezone su uspjeli pridobijanjem Arijana Komazeca u njihov roster napraviti odličnu reklamu ovom natjecanju koje se po riječima svih predstavnika klubova treba podignuti na jednu višu, komercijalniju i zabavniju razinu. No, to je ipak na onima koji to mogu uistinu i napraviti, a kako bilo da bilo i sljedećeg ljeta se očekuje vrlo zanimljiva košarkaška avantura po županiji.