Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Riječ dobili i ribari

Autor:

06.08.2009. 22:00
Riječ dobili i ribari

Foto: Adam VIDAS



Predstavnici ribara te Obrtničke i Gospodarske komore sastajat će se najmanje kvartalno kako bi zajedničkim akcijama lakše prebrodili gospodarsku krizu, glavni je zaključak jučerašnjeg 6. ribarskog savjetovanja koje je održano u Kalima u sklopu ovogodišnje Tunuare.
Savjetovanju su prisustvovali državni tajnik za ribarstvo Tonči Božanić, Ante Mišura, Irena Jahutka, predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore te mnogobrojni ribari.
– Mi smo zadovoljni jer ovo je prvi put da na Ribarskom savjetovanju nije bilo znanstvenih analiza već su konačno riječ dobili ribari. Svi smo svjesni krize i da trebamo zajednički raditi i biti realni, rekao je načelnik Općine Kali, Toni Vidov.
Osim gospodarskih, ribari su istaknuli problem iskrcajnih mjesta, ribarskih luka kao i naplaćivanje privezišta. Jedinice lokalne samouprave ne drže se propisane cijene naplaćivanja veza po cijeni od tri kune za metar nego se ona određuju samovoljno. U Zadarskoj županiji po ekstremnim cijenama prednjači Biograd na moru, kako kažu ribari. Predstavnici države obećali su kako će se nastaviti s uređenjem iskrcajnog mjesta u Kalima.