Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sezona povratka među elitu?

Autor: Z L

06.08.2009. 22:00
Sezona povratka među elitu?


– Svi igrači koje smo očekivali su više-manje došli, osim Duvnjaka koji je očito u zadnji trenutak odustao. Svi drugi su na okupu. Iz prošle sezone nam nedostaje Mijolović koji je zbog studija otišao u Karlovac. Nova lica su vratar Balent, povratnik Humbolt, Markić – govori predsjednik Zrilić.
Svim sportašima bez imalo dvojbe pripremno razdoblje je najmrže razdoblje sezone. Tada se inzistira na ponavljanju monotonih i pomalo dosadnih vježbi. S druge strane, dobro je poznato da su dobre pripreme osnova kvalitetne sezone i onaj tko ih ne prođe, redovito ima problema. Na početku tog pripremnog razdoblja upravo su rukometaši Zadar Slad Ice-creama. U četvrtak ih je prvi put okupio trener Roko Paleka, a odazvalo mu se 19 igrača. Izostali su samo Peša zbog obiteljskih obveza i Duvnjak koji je, čini se, odustao u posljednji trenutak, a Brkljača i mladi Čirjak su bili prisutni, ali nisu trenirali. Valja istaknuti jedno staro i dobro poznato lice kojem su se svi razveselili. Riječ je o Ninu Jeraku, kapetanu momčadi, koji se vratio nakon višemjesečne stanke zbog teške ozljede koljena. Još jedno poznato lice s prvoga dana priprema je Šime Humbolt, povratnik u redove zadarskog prvoligaša.
Igračima je prvo nekoliko riječi rekao predsjednik Perislav Zrilić, a nakon njega im se obratio trener Paleka. Obojica su naglašavali da nikada na prvom okupljanju nije bilo toliko igrača. Paleka je kazao kako je proteklih sezona na početku priprema znalo biti svega 7-8 igrača, dok ih se u četvrtak pojavilo čak 19. Trener momčadi iz Mocira je svojim igračima poručio kako im raspored ne ide na ruku. U prvom kolu Zadrani gostuju kod Gorice, zatim im u Mocire dolazi Umag, a potom slijede dvije gostujuće utakmice. Također je dodao kako će Anđelo Žeravica zbog ozljede van stroja biti do studenog, zbog čega se traži novi kružni napadač. Nakon kratkog govora, kapetanu Jeraku pripala je čast da povede momčad u prvi, počasni krug. Pripreme će trajati otprilike pet i pol tjedana. Vježbat će se u Mocirama i u Perivoju Vladimira Nazora, a trener Paleka je potvrdio da su već dogovorene neke pripremne utakmice.
Predsjednik Zrilić ne skriva visoke ambicije ove sezone. Želja je ulazak u Premijer ligu.
– Svi igrači koje smo očekivali su više-manje došli, osim Duvnjaka koji je očito u zadnji trenutak odustao. Svi drugi su na okupu. Iz prošle sezone nam nedostaje Mijolović koji je zbog studija otišao u Karlovac. Nova lica su vratar Balent, povratnik Humbolt, Markić. Sada s povratkom Humbolta imamo vrlo jaku desnu stranu. Tu su Brkljača, Samaržija i Humbolt, svi ljevaci. Da nam je došao Duvnjak, desna strana bi nam bila strašno jaka. Nedostaje nam kružni napadač, ali i to će biti rješeno sljedećih dana. Šteta što je Žeravica ozlijeđen, on je prošle sezone bio odličan. On će se vjerojatno vratiti u drugom dijelu natjecanja. Naša ovosezonska momčad će biti u borbi za vrh. Želja nam je napraviti još jedan iskorak prema Premier ligi, naravno, ako ne bude ozljeda – govori Zrilić.
Kristijan Brkljača nije mogao odraditi prvi trening zbog bolesti, ali kako nam je sam rekao, vrlo brzo će se priključiti ostatku momčadi u treniranju.
– Nisam mogao trenirati zbog viroze, ali to nije ništa strašno. Ambicije? Ne treba davati velike izjave, vidjet ćemo kako ćemo ući u sezonu. No, s ovom momčadi bismo mogli biti pri vrhu. Probat ćemo uhvatiti prvo ili drugo mjesto ako to bude moguće. Ove sezone imamo velika očekivanja, pogotovo u Prvenstvu. Pojačali smo se, na prvom okupljanju nas je bilo gotovo 20, za razliku od prijašnjih sezona kada nas je bilo 10-ak. U Kupu ćemo igrati pa što bude. Više smo orijentirani na prvenstvo – kaže Brkljača.
Na povratak u “staro jato” odlučio se Šime Humbolt koji je prošlu sezonu proveo u njemačkom Mittelsachsenu.
– Složila se dobra momčad i zato sam odlučio doći u Zadar, a ne u Arbanase kako se govorilo. Zadar je ipak moj matični klub i vrlo brzo sam se dogovorio s predsjednikom Zrilićem. Pripreme su tek počele i vidjet ćemo kako će sve izgledati, ne valja ništa unaprijed govoriti – kazao je povratnik Humbolt.


ŽRK ZADAR


Rukometaš Zadra Damir Samaržija ujedno je trener ŽRK Zadar. On se ove sezone nada boljim igrama nego lani.
– Želimo ući među šest najboljih momčadi. To bi u odnosu na protekle sezone bio dobar rezultat. Ekipa je godinu dana starija, stasala je, a uz to ćemo dobiti nekoliko pojačanja. Upoznao sam većinu ekipa i igračica i već kroz pripreme bi se moglo znati tko će iskočiti. Naravno, ako ne bude ozljeda. Također, ako uđemo s nekoliko pobjeda u sezonu, mogli bismo napraviti dobar rezultat. Sve više od šestog mjesta bi bio dobar rezultat. Treba pohvaliti i rad Uprave, posebno predsjednika Milu Bokanovića i sportskog direktora Milana Zekanovića – rekao je Samaržija, pa nastavlja:
– Dobili smo dvije nove igračice, Katarić i Pažin, obje iz Kutjevačkih podruma. One su prvoligaške igračice, iako nisu igrale. One ovdje prije svega dolaze do fakulteta. Uz studiranje će igrati. Stav kluba je da ne nudi velike novčane iznose, već mogućnost da se igračice školuju. Pritom se podrazumijeva pomoć pri upisu, smještaj i hrana. Ako su one to spremne prihvatiti, u redu. Katarić i Pažin su se same ponudile i mi smo to prihvatili. Uz to bi trebala doći jedna igračica iz Makarske, najbolja igračica u ligi. Uz nju bismo mogli napraviti dobar rezultat – rekao je Samaržija.