Ivica Šarić jednoglasno izabran za predsjednika Vijeća

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Damir Valčić čestita Ivici Šariću na izboru

Za predsjednika Općinskog vijeća Općine Zemunik Donji na jučerašnjoj je konstituirajućoj sjednici jednoglasno  izabran HDZ-ov vijećnik Ivica Šarić, a za zamjenika predsjednika njegov stranački kolega Ivica Miljanić. Jednoglasan izbor u tim je trenutku značio deset,  a ne jedanaest vijećničkih glasova „za", s obzirom da je HSP-ovac Pavao Alvir na sjednicu stigao nakon glasovanja. Konstituirajuću sjednicu otvorio je predstojnik Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji Damir Valčić, a do izbora predsjednika Vijeća vodio ju je HSS-ovac Stanko Duilo kao najstariji izabrani vijećnik.

Na prijevremenim izborima održanim 11. srpnja HDZ je osvojio 528 glasova ili 55, 64% što im je donijelo 7 mandata, HSP 272 glasa ili 7,9 % temeljem čega  su stekli tri mandata, dok je za HSS glasovalo 75 birača ili 7,9 %, te je ova stranka dobila jedan mandat. Na izbore je izišlo 967 od 3.624 birača ili 36,85 % pri čemu je nevažećih listića bilo 18 ili 1,87 %.

- Svi vijećnici bit će ravnopravni, neće biti više ili manje privilegiranih. Želja mi je da ovaj sastav Općinskog vijeća bude uspješan i da Općina Zemunik na kraju našeg mandata bude bar malo ispred u razvoju nego što je danas, kazao je vijećnicima predsjednik Općinskog vijeća Ivica Šarić.

Čestitke vijećnicima uputio je i načelnik Općine Josip Marušić (HDZ), a konstituirajućoj je sjednici nazočan bio i zamjenik načelnika izabran na dopunskim izborima Dragan Daničić (SDSS).

- Tako su odlučili birači. Oni su procijenili da ćemo mi biti uspješniji nego što su bili naši konkurenti na izborima. Ono što birači kažu je jedina istima, a sve drugo su prazne priče, komentirao je nakon sjednice za naš list predsjednik Vijeća Šarić. Šarić je bio i nositelj liste HDZ-a na prijevremenim izborima koji su stavili kraj na jednogodišnju kohabitaciju HDZ-ovog načelnika s, na redovnim izborima izabranom koalicijom HSS-a i HSP-a u Vijeću.

U odnosu na raniji sastav Vijeća, HSP i HSS izgubili su po jednog vijećnika. Predsjednik zemuničkog HSP-a Tomsilav Šarić, kojem je mandat osvojen na prijevremenim izborima prvi vijećnički mandat, s obzirom na konstelaciju političkih snaga u Vijeću, prvi je čovjek zemuničke opozicije.

- Bit ćemo žestoka oporba, onakva kakva HSP uvijek jest. Bit ćemo i konstruktivna oporba, pokušat ćemo većini predložiti one projekte koje smo imali u našem programu, kazao je Tomisiav Šarić.

 VIJEĆNICI OV ZEMUNIK DONJI
Prisegu su položila jedanaestorica izabranih vijećnika: Ivica Šarić (HDZ), Borislav Krnčević (HDZ), Ivica Dražić (HDZ), Jure Fabijan (HDZ), Milivoj Krnčević (HDZ), Marijan Marušić (HDZ), Ivica Miljanić (HDZ), Tomislav Šarić (HSP), Marin Buljat (HSP), Pavao Alvir (HSP), i Stanko Duilo (HSS).
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno