Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ivica Šarić jednoglasno izabran za predsjednika Vijeća

06.08.2010. 22:00
Ivica Šarić jednoglasno izabran za predsjednika Vijeća


Želja mi je da ovaj sastav Općinskog vijeća bude uspješan i da Općina Zemunik na kraju našeg mandata bude bar malo ispred u razvoju nego što je danas, kazao je Šarić


Za predsjednika Općinskog vijeća Općine Zemunik Donji na jučerašnjoj je konstituirajućoj sjednici jednoglasno  izabran HDZ-ov vijećnik Ivica Šarić, a za zamjenika predsjednika njegov stranački kolega Ivica Miljanić. Jednoglasan izbor u tim je trenutku značio deset,  a ne jedanaest vijećničkih glasova „za”, s obzirom da je HSP-ovac Pavao Alvir na sjednicu stigao nakon glasovanja. Konstituirajuću sjednicu otvorio je predstojnik Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji Damir Valčić, a do izbora predsjednika Vijeća vodio ju je HSS-ovac Stanko Duilo kao najstariji izabrani vijećnik.
Na prijevremenim izborima održanim 11. srpnja HDZ je osvojio 528 glasova ili 55, 64% što im je donijelo 7 mandata, HSP 272 glasa ili 7,9 % temeljem čega  su stekli tri mandata, dok je za HSS glasovalo 75 birača ili 7,9 %, te je ova stranka dobila jedan mandat. Na izbore je izišlo 967 od 3.624 birača ili 36,85 % pri čemu je nevažećih listića bilo 18 ili 1,87 %.
– Svi vijećnici bit će ravnopravni, neće biti više ili manje privilegiranih. Želja mi je da ovaj sastav Općinskog vijeća bude uspješan i da Općina Zemunik na kraju našeg mandata bude bar malo ispred u razvoju nego što je danas, kazao je vijećnicima predsjednik Općinskog vijeća Ivica Šarić.
Čestitke vijećnicima uputio je i načelnik Općine Josip Marušić (HDZ), a konstituirajućoj je sjednici nazočan bio i zamjenik načelnika izabran na dopunskim izborima Dragan Daničić (SDSS).
– Tako su odlučili birači. Oni su procijenili da ćemo mi biti uspješniji nego što su bili naši konkurenti na izborima. Ono što birači kažu je jedina istima, a sve drugo su prazne priče, komentirao je nakon sjednice za naš list predsjednik Vijeća Šarić. Šarić je bio i nositelj liste HDZ-a na prijevremenim izborima koji su stavili kraj na jednogodišnju kohabitaciju HDZ-ovog načelnika s, na redovnim izborima izabranom koalicijom HSS-a i HSP-a u Vijeću.
U odnosu na raniji sastav Vijeća, HSP i HSS izgubili su po jednog vijećnika. Predsjednik zemuničkog HSP-a Tomsilav Šarić, kojem je mandat osvojen na prijevremenim izborima prvi vijećnički mandat, s obzirom na konstelaciju političkih snaga u Vijeću, prvi je čovjek zemuničke opozicije.
– Bit ćemo žestoka oporba, onakva kakva HSP uvijek jest. Bit ćemo i konstruktivna oporba, pokušat ćemo većini predložiti one projekte koje smo imali u našem programu, kazao je Tomisiav Šarić.


 VIJEĆNICI OV ZEMUNIK DONJI




Prisegu su položila jedanaestorica izabranih vijećnika: Ivica Šarić (HDZ), Borislav Krnčević (HDZ), Ivica Dražić (HDZ), Jure Fabijan (HDZ), Milivoj Krnčević (HDZ), Marijan Marušić (HDZ), Ivica Miljanić (HDZ), Tomislav Šarić (HSP), Marin Buljat (HSP), Pavao Alvir (HSP), i Stanko Duilo (HSS).