Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Tko će iz Arbanasa s peharom?

06.08.2010. 22:00
Tko će iz Arbanasa s peharom?


Obje momčadi uz polufinalista Kalelargu su započele natjecanje u istoj skupini A i po sudeći po njihova dva međusobna odigrana meča i finale bi trebalo biti neizvjesno te nadasve zanimljivo


Večeras (subota) igralište u Arbanasima bit će poprište završnog čina ovogodišnjeg izdanja županijske ljetne lige u košarci. Nakon razigravanja po skupinnama, te odigranih četvrtfinalnih i polufinalnih ogleda isplivale su dvije momčadi, Bokanjac i Kampo Kaštelo.
Obje momčadi uz polufinalista Kalelargu su započele natjecanje u istoj skupini A i po sudeći po njihova dva međusobna odigrana meča i finale bi trebalo biti neizvjesno te nadasve zanimljivo. Blaga prednost sigurno je na strani Bokanjana koji već imaju iskustvo igranja takve utakmice, lani u istom sastavu protiv Arbanasa tijesno su izgubili finale. Bokanjac pod vodstvom Mate Kanjera ima dosta kvalitetnih pojedinaca u sastavu koji i u ostatku godine nastupaju za razne uglavnom A-1 i A-2 ligaške klubove. Tako su Tomislav Troskot, Ivan Baždarić i Josip Mrkić inače članovi Borik-Puntamike, Antonio Krizman dugi niz godina igra u A-2 ligašu Mislavu, Lovre Guzobad također je u A-2 ligašu Kaptol iz Zagreba što dovoljno govori o utreniranosti i određenom iskustvu Kanjerovih igrača. Vjetar u leđa “crnima” s Bokanjca davat će i navijačka skupina Brabori koja na svakoj njihovoj utakmici napravi pravi temperamentnu ugođaj, a ne sumnjamo da će Arbanasi i u subotu navečer biti obojani u bokanjačke boje.
S druge strane stajat će im uglavnom golobradi momci iz Kampa Kaštela koji su pomalo iznenađujuće došli do finalne utakmice, ali ne i nezasluženo, jer momčad koja izbaci Polaču i Sukošan koji su u odnosu na njih kotirali jako visoko prije početka natjecanja, dokazuje da se radi o ozbiljnoj momčadi u kojoj ipak glavne konce vuče ubojiti tandem Pešut – Anđelić. Njih dvojica zagarantirano donose najmanje 50 kombinarinih ubačaja za Kampovce i uz pomoć centara Ante Gospića i Kristijana Šamarije, kapetana Ivana Klanca i donedavno beka Kaštel galerije Stipe Babića imaju lijepu prigodu po prvi put otkad se igra ova liga donijeti naslov pobjednika na svoju Mornaricu.
Lani je ta ista momčad imala u svojim redovima pravi niz kvalitetnih pojedinaca poput Pavla Marčinkovića, Ivice Grgurovića i čak Arijana Komazeca, a nije stigla ni do polufinala dok je ovaj mlađahni sastav došao jako daleko. Stoga je pravo košarkaško uzbuđenje zagarantirano za sve one koji žele vidjeti ovaj finalni sraz koji započinje u 20.45 u Arbanasima. Prije njih će za treće mjesto odigrati poraženi polufinalisti Kalelarga i Sukošan.