Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Trke tovarov i Noć svićarenja u Sukošanu

06.08.2010. 22:00


U organizaciji Turističke zajednice i  Općine Sukošan u nedjelju  navečer s početkom u 20.30  sati održat će se tradicionalna  33. trka tovara – Memorijal  kenje Vijole. Utrke tovara se  održavaju na spomen legendarne rano uginule kenje  Viole, maskote sukošanske  družine Sinji galeb, koja je još  1966. godine pokrenula trke  tovara.
Uz atraktivnu utrku tovara  održat će se i šesta po redu  spektakularna “Noć  svićarenja”, lov ribe ostima  pod sviću u Miškovu jazu kod  košarkaškog igrališta, nasuprot nadbiskupskog ljetnikovaca Palac iz 1470. godine i  župne crkve Sv. Kasijana iz  17. stoljeća.
Za zabavu će se i ove godine pobrinuti poznati pjevač  i zabavljač Duško Mucalo,  nesuđeni intendant HNK  Split, koji će preuzeti i ulogu  voditelja, a nakon podjele  pehara će uz svoj band zabavljati goste.
Dovoljan poziv za dolazak  na ovu spektakularnu, autentičnu manifestaciju govori  podatak, tvrde organizatori,  da će se i ove godine u centru  Sukošana na prostoru između  Sportskog centra i Ruševca  zasigurno tražiti mjesto više.  Kupnja ulaznice po simboličnoj cijeni ujedno će biti i  kupon bogate lutrije. Sve to  bit će nadopunjeno bogatom  ponudom domaćih delicija,  srdela, girica, dagnji, ćufrita,  čičvarde, kroštula, fritula,  mendulata, bubica, lučijaka i  pravog domaćeg vina.
Za sva događanja u nedjelju navečer brine se već poznata, uigrana ekipa iz Sukošana za koju tvrde da bi na  mogućem hrvatskom natječaju za najbolje “meštre od  zabave” zasigurno bili konkurenti za jedno od prva tri  mjesta.