Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Šimunov: Neka taksisti nose natpise, ali neka šute!

Autor: Suzana Bandić

06.08.2013. 22:00
Šimunov: Neka taksisti nose natpise, ali neka šute!

Foto: Zvonko KUCELIN



– Situacija je postala nepodnošljiva, pritužbe putnika sve češće pa smo morali nešto poduzeti. Taksisti su postali toliko agresivni prema putnicima, a gnjavili su ih i nametali im svoje usluge i u prostoru čekaonice – Edvin Šimunov


Dan nakon što smo objavili priču o nezadovoljstvu većine zadarskih taksista zbog zapošljavanja zaštitara iz zagrebačke tvrtke Securitas, od direktora zadarske Liburnije, Edvina Šimunova, doznali smo što prethodilo takvoj odluci.
– Situacija je postala nepodnošljiva, a pritužbe putnika sve češće pa smo morali nešto poduzeti. Prije nego smo angažirali zaštitare pokušali smo uvesti red, ali nam to nije pošlo za rukom. Taksisti su postali toliko agresivni prema putnicima, a gnjavili su ih i nametali im svoje usluge i u prostoru čekaonice. Eto to su pravi razlozi zašto posljednjih tri, četiri dana po kolodvoru, a posebice na dijelu gdje su peroni za međugradski prijevoz ureduju zaštitari – rekao je Šimunov pojasnivši kako su za njihove potrebe najbolje referencije imali upravo zagrebački Securitasi jer su specijalizirani za takvu vrstu zaštite, a osim toga, kako je napomenuo Šimunov, i samom pojavom odaju profesionalnost. Oni će se, dodao je, na kolodvoru zadržati sve do kraja turističke sezone, odnosno dok traju ljetne gužve.
– Da smo dobro postupili pokazalo se već u prvih nekoliko dana jer otkako su oni na kolodvoru nema više naguravanja i agresivnog nuđenja usluga putnicima od strane taksi vozača. Nije stvar u njihovim oznakama koje nose i natpisu “taksi-driver” već u njihovom prenapadnom ponašanju prema putnicima na našem prostoru. Neka nose natpise, ali neka šute! – osvrnuo se Šimunov na pritužbe taksista kojima je zasmetala nazočnost zaštitara na zadarskom autobusnom kolodvoru.