Kad se okupi preko 30 tisuća ljudi ni "pauk" ne može proći

Slika korisnika valentinam
12. BIOGRADSKA NOĆ
Bila je to zasigurno dosad najveća turistička fešta u Biogradu uopće, jedinstveni doček svehrvatske Oluje, glazba, delicije i vatromet. Rivom je bilo umijeće uopće proći
Velimir BRKIĆ
Bila je ovo rekordna manifestacija po broju posjetitelja

Turistička sezona obara sve rekorde pa je oboren i rekord  po broju posjetitelja na Biogradskoj noći koju tradicionalno organiziraju  Turistička zajednica i Grad Biograd na Moru uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja. Dvanaesta po redu Biogradska noć,  slažu se svi, prešla je dosadašnju rekordnu brojku od 30 tisuća posjetitelja.
Bila je to zasigurno dosad najveća turistička fešta u Biogradu uopće,  jedinstveni doček svehrvatske Oluje, glazba, delicije i vatromet. Rivom je  bilo umijeće uopće proći.

O tome kakva je to gužva vladala dovoljno govori i to kako Pauk služba  iako bi imala posla nije mogla raditi, prometni čepovi bili su neizbježni.

Naglasci Biogradske noći svakako su defile brodova osvijetljen bengalkama i dosad najveći piroglazbeni vatromet u tom gradu i šire.

Pod dirigentskom palicom voditeljice programa Branke Pelicarić, novinarke Radio BnM, sat prije ponoći su se ugasila vanjska rasvjeta, a nebo iznad Pašmanskog kanala osvijetlio je vatromet.

Ekipa iz Pirotehnike Mirnovec rasvijetlila je Biogradsku noć, na  oduševljenje brojnih posjetitelja. I žitelji i turisti na otoku Pašmanu mogli su uživati u tom raskošnom vatrometu.

Ova tradicionalna turistička manifestacija puna je sadržaja i doživljaja, te su se na otvorenom pripremali specijaliteti i dijelili posjetiteljima, a  bili su tu i nastupi klapa, Gradske glazbe, Biogradskih mažoretkinja, zabavljačkih skupina.

Program se odvijao od plaže Soline do trajektnog pristaništa, a na dvije pozornice kod Gradske uprave i spomenika Obalac nastupili su klapa  Iskon, grupa Vigor, Buđenje i Rockatansky band.

Od pršuta, preko brudeta, rižota, pečenih srdela, girica i kunjki pa do  janjetine ispod peke, domaćih kolača, vina i piva - sve se moglo degustirati besplatno. Ponešto se trebalo i platiti.

Već tradicionalno Zadarski list je s još dvjestotinjak Biograđana i turista bio na raskošnom katamaranu obitelji Šangulin s kojim vlasnik Miro  upravlja pomoću joysticka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno