Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Marcela Marić nastupa na Europskom prvenstvu u Glasgowu

07.08.2018. 19:25
Marcela Marić nastupa na Europskom prvenstvu u Glasgowu


Jučer su na Europskom prvenstvu u Glasgowu u plivačkim sportovima počela natjecanja u skokovima u vodu. Za razliku od dosadašnjih europskih (i svjetskih) smotri u kojima je nastupala u dvije (1 i 3 m) ili tri discipline (sinkro) Zadranka Marcela Marić ovaj put natjecat će se samo na metarskoj dasci.
– Ova sezona je najgora do sada jer sam se početkom godine ozlijedila i nisam se uspjela vratiti kako sam se nadala. Naime, prilikom doskoka na jednu nogu na treningu u siječnju sam iskrenula zglob za 90 stupnjeva i pri tome proklizala i pala na dasku. Zadobila sam duboke rane na vanjskom dijelu stopala, modricu na kosti i istegnuća ligamenata. Nisam mogla stati na nogu cijelom težinom do dva mjeseca nakon – kaže Marić koja je posljednje tri godine na studiju u Miamiju (SAD), gdje i trenira.
– S obzirom na to da smo imali natjecanja za sveučilište morala sam odraditi barem jedno i tako sam se na brzinu vratila u roku od tjedan dana i odradila jedno natjecanje. Ali brzi povratak je još više zakomplicirao moju ozljedu. Tako da sam opet morala mirovati. I tako u krug od nove godine se vraćam polako, ali uz velike bolove. Stoga sam odlučila na Europskom prvenstvu skakati samo 1 m jer ne iziskuje velike pripreme kao ni veliki broj ponavljanja. Osim toga, skokovi s 1 metra su puno lakši i pri tom je znatno manje opterećenje na tijelo. S obzirom na cijelu situaciju ne očekujem baš ništa, prvi put idem potpuno opušteno i bez ikakvih pritisaka jer je takva sezona da mogu samo otići tamo i vidjeti kako će biti. I onda nakon toga uzeti pravi odmor te krenuti u novu sezonu s nadom da će biti bolje – zaključila je Marić koja je lani na EP-u u Ukrajini bila 14. na 1 m i 16. na 3 m. Kvalifikacije na dasci 1 m u Glasgowu na rasporedu su u četvrtak 10. kolovoza.