Prodavali lovački gulaš za Laticu i prigodne majice za liječenje mlade sumještanke

Slika korisnika valentinam
Bibinjci obilježili Oluju humanitarnim akcijama
Bibinje je oduvijek u domoljubnom zanosu. To svi znaju, Bibinje se uvijek odazove u velikom broju kad je riječ o humanitarnim akcijama, ovo mjesto ima velik osjećaj zajedništva te su uvijek svi spremni pomoći, poručio je načelnik Bruno Bugarija
Bibinjsko zajedništvo oko plemenitih ciljeva

Dvadeset i tri godine od vojno-redarstvene akcije Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Bibinjci su osim protokolarnog dijela, obilježili pečenim volom na ražnju te s čak dvije humanitarne akcije. Bibinjski lovci spremali su lovački gulaš čiji je prihod namijenjen Dječjem vrtiću Latica, dok je prihod od prodaje majica s logom "Oluja 95" namijenjen za liječenje Antonije Iglić, hrabre bibinjske cure koja boluje od teške bolesti kostiju.

Šetnica Taline bila je u znaku humanitarne akcije za Dječji vrtić Leptirići. U režiji velikog humanitarca, organizatora i donatora Ante Šimunića, sponzora i dragovoljaca Domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom i suorganizacijom Općine Bibinje i Turističke zajednice pripremilo se gulaš. Kako tvrde, od 250 kilograma mesa od srne, jelena i vepra. Ukusni gulaš prodavao se po simboličnoj cijeni od 20 kuna za obilatu porciju. Svi su nešto radili oko velikih lonaca usprkos plus 35 stupnjeva Celzijevih u hladu. Pridružili su se i brojni gosti jer Bibinje obara turističke rekorde.

- Bibinje je oduvijek u domoljubnom zanosu. To svi znaju, Bibinje se uvijek odazove u velikom broju kad je riječ o humanitarnim akcijama, ovo mjesto ima velik osjećaj zajedništva te su uvijek svi spremni pomoći, poručio je načelnik Bruno Bugarija, a potvrdili Ante Šimunić i Ivan Krstičević, direktor komunalne tvrtke Bibinjac.

- Obnavljamo fond divljači, prijateljujemo, družimo se i kad treba nekom pomoći svi skoče kao jedan, govori lovac Ante Šimunić.

A na bibinjskoj Frnaži podno Starog sela, kraljevska gozba, od ranog prijepodneva započeo se na ražnju vrtjeti oko 330 kilograma težak vol.

Ribar Jere i ljudi dobre volje brinuli su da ne nedostaje vatre i da kojim slučajem, nedaj Bože, vol s ražnja ne sklizne u žeravu i pepeo.

Izuzetna posjećenost iznad i podno Starog sela, dobra zabava uz živu glazbu grupe Opća opasnost, oko 350 litara gulaša od divljači i vol od oko 330 kilogramau, a posebno humanitarni karakter događanja, razlozi su zadovoljstva Bibinjaca i njihovih gostiju.

Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)