Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sedmorica Zadrana u mladim selekcijama

07.08.2018. 11:16
Sedmorica Zadrana u mladim selekcijama


Hrvatska kadetska vaterpolska vrsta, igrači do 15 godina, a koje vodi trener Vjekoslav Kobešćak osvojila je treće mjesto na jakom međudržavnom turniru Montenegro kup odigranom prošli tjedan u Herceg Novom, u Crnoj Gori. Hrvatski su dječaci u srazu za brončano odličje svladali momčad Sjedinjenih Američkih Država i to u izvanredno uzbudljivoj utakmici s obiljem golova i preokreta. Od vodstva Hrvatske 4:2, pa do prednosti Amerikanaca 9:6 u trećoj četvrtini. Odlučujući pogodak za pobjedu postigao je dvije minute prije kraja utakmice, Nikola Ljepava. Prvo mjesto pripalo je reprezentaciji Mađarske koja je u finalu u savladala Crnu Goru 11:7. Hrvatska je na turniru izgubila od Crne Gore 7:6 i u polufinalu od Mađarske 13:5. Pobjede su ostvarene protiv Italije 10:6 i Australije 20:4. Za reprezentaciju Hrvatske nastupila su i trojica Zadrana: Ante Martinović, Drago Stanić i Jakov Mrvičić. U pripremama za nastup u Crnoj Gori, sudjelovao je i njihov trener Ivo Radetić.
– Ovo je veliko priznaje za naš klub. Naši, igrači su dali vrlo dobar doprinos igri naše reprezentacije što je potvrda dobrog rada s mladima u našem klubu. Nažalost u momčadi je trebao igrati i Dominik Bajić, ali se ozlijedio na pripremama u Zagrebu, rekao je Radetić.
S jednom pobjedom (Brazil) i dva remija (Srbija i Mađarska) reprezentacija do 19 godina, koju vodi trener Joško Kreković, završila je kao drugoplasirana međudržavni turnir u mađarskom gradu Pečuhu. Prvo je mjesto osvojila Srbija koja je osim Brazila pobijedila tijesno i Mađarsku (14:13), dok su na trećem odnosno četvrtom mjestu ostali domaćin Mađarska i Brazil. Malo je nedostajalo međutim da i Hrvatska ima istovjetan omjer kao Srbija, budući da su se Mađari spašavali poraza izjednačivši na konačnih 7:7 u svom posljednjem napadu, samo 23 sekunde prije kraja.
Mladi izabranici Joška Krekovića koji se pripremaju za EP u Minsku krajem kolovoza i početkom rujna, sjajno su otvorili susret. Nakon prvih devet minuta, dakle početkom druge četvrtine, Hrvatska je vodila već 3:0. Tada slijede minute Mađara. U sljedećih 8 minuta naime, domaćin turnira uspijeva postići četiri uzastopna pogotka za potpuni preokret na 4:3 u mađarsku korist. Od tog trenutka je domaćin držao utakmicu pod nadzorom, a početkom posljednje četvrtine čak i poveo s dva gola prednosti (6:4). Sada naši mladići uzvraćaju te golovima Paparića, Malenice i Škiljića preokreću do hrvatske prednosti 7:6. Tada slijedi već spomenuti posljednji napad Mađara koji je pogotkom okrunio Novkar za konačnih 7:7. Za reprezentaciju su igrala čak četvorica Zadrana, vratar Jerko Jurlina koji je član Mladosti, te prvotimci Zadra 1952 Ivan Vrbnjak, Marin Jovančević i Roko Jurišić.
U-15
HRVATSKA 12
SAD 11
(4:3, 2:3, 3:3, 3:2)
HRVATSKA: Jurišić, Zvono 1, Ljepava 2, Bušić, Perić, Burburan 3, Crippa, Holzinger, Radić 1, Stanić 1, Martinović, Gudurić 2, Udović, Mrvičić, Stojanac, izbornik Vjekoslav Kobešćak.
SAD: Temkin, Frazier 1, Frese, Matos 5, Mundelius, Martin, McCarroll 1, Dod, G. Watson 4, Davis, A. Watson, Price, Sarkadi, Carson, izbornik: Nikola Malezanov.
U-19
MAĐARSKA 7
HRVATSKA 7
(0:2, 1:1, 4:1, 2:3)
MAĐARSKA: Bolmai, Horvath, Kurti, Mlodoncret 1, Novkar 1, Rug 1, Gal, Vod, Mateu 1, Lukacs, Sugar 2, Muravsi 1, Mizei, Mipik, izbornik: Kalman Pesti.
HRVATSKA: Jurlina, Popopat, K. Kreković 1, Škiljić 1, Malenica 1, Blažić, Augusti, Vrbnjak 1, Jovančević 1, Biljaka 1, Stahor, Jurišić, Sunara, Marić, Paparić 1, izbornik: Joško Kreković.