Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

STRANI MEDIJI PIŠU Maturanti nakon povratka s Paga pozitivni na Covid-19

07.08.2020. 18:58


GOEPPINGEN – Njemački portal T-online.de piše da se desetak maturanata iz grada Goeppingena zarazilo koronavirusom tijekom odmora na otoku Pagu. U tekstu pod naslovom »Partijanerski odmor u Hrvatskoj: Broj zaraženih koronom među maturantima u porastu«, portal prenosi da desetak zaraženh iz mjesta Raum Donzdorf pokraj Goeppingena imaju simptome slične gripi te da se sada svi nalaze u kućnoj izolaciji. Prve simptome oboljenja primijetili su već tijekom putovanja natrag u Njemačku. Nadalje se navodi kako je putovanje organizirala turistička agencija iz Hamburga koja je specijalizirana za partijanerski turizam. U izolaciju je zbog ovog slučaja moralo još i 50 kontakata obopljelih.
U tekstu se također podsjeća da ima još slučajeva zaraze kod ljudi koji su se vratili s odmora na prostorima jugioistočne Europe, na što je posebno upozorio predstojnik Zavoda za javno zdravstvo distrikta Goeppingen, Heinz Pöhler.
Talijanski dnevnik Corriere della sera objavio je, pak, da su se dvije mlade Talijanke koje su također ljetovale na Pagu, vratile kući s povišenom temperaturom te im je nakon testiranja utvrđen Covid-19.