Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kilometarske kolone, čeka se na većini graničnih prijelaza i u trajektnim lukama

07.08.2021. 10:53


Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju, ponegdje se vozi uz povremene zastoje i u kolonama, čeka se na većini graničnih prijelaza, kao i u trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je u subotu Hrvatski auto-klub.
Vozačima iz HAK-a savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila. 
Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče dolazi do stvaranja mjestimičnih usporenih kolona vozila u pokretu uz povremene kratkotrajne zastoje.
Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko šest kilometara, a povremeno se vozila zaustavljaju kod tunela Frukov Krč i kod čvora Krapina, kod naplatnih postaja Zaprešić u smjeru Zagreba kolona je duga oko dva kilometra.
Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kolona osobnih i teretnih vozila kod GP Bajakovo duga je oko tri kilometra.
Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, stvorila se kolona duga oko tri kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko šest kilometara, kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko tri kilometra.
Na Riječkoj obilaznici i A7: kod čvora Matulji u smjeru Istre/Opatije kolona je duga oko kilometra, između čvora Križišće i tunela Burlica kolona je duga oko tri kilometra.
Na Krčkom mostu kolona vozila duga je oko četiri kilometra.
U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.
Na graničnim prijelazima čeka se od pola sata do dva sata.
Na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom Županja/Orašje, Maljevac/Velika Kladuša, Čepikuće/Trebinja čeka se sat i pol na ulaz u Hrvatsku, a najduže na izlaz na prijelazima Maljevac i Čepikuće- sat i pol.
Na prijelazu s Mađarskom Goričan II/Letenje II na ulaz se čeka pola sata, a isto toliko i na izlaz.
Na prijelazu sa Slovenijom najduže se čeka na izlaz na prijelazu Macelj/Gruškovje- četiri sata, a na ulaz u Hrvatsku najduže se čeka na prijelazu Rupa- dva sata. Na ostalim prijelazima sa Slovenijom na izlaz se čeka pola sata.
Iz Srbije se na ulaz u Hrvatsku, na prijelazu Bajakovo/Batrovci čeka dva sata, a na izlaz četiri sata. Na prijelazima Tovarnik/Šid, Ilok/Bačka Palanka na ulaz se čeka do pola sata, a na izlaz na Tovarniku sat i pol, a na Iloku do pola sata.