Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vukovarac pobjednik prvog plivačkog maratona u Privlaci

07.08.2021. 08:44


Poslijepodnevna tramontana na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, nije mogla spriječiti održavanje 1. Međunarodnog plivačkog maratona u Privlaci.
– Start utrke je u Portu, a umjesto 3.000 metara utrke i cilja na Punti Rokinica, rtu Artić koji predstavlja najzapadniju kopnenu točku Dalmacije, zbog tramontane održala se utrka na 1.500 metara, rekao je inicijator i glavni organizator, privlački ugostitelj Anthony Cukrov Kurta, osnivač Facebook portala Fan club I Love Privlaka koji ima preko 3.500 članova.


Lijepo je pobijediti
Prvi je na cilj u vremenu od 19 minuta i 46 sekundi doplivao Ivan Sabo iz Vukovara. Drugoplasirani (s rezultatom 20 minuta i 40 sekundi) je Ivan Šango iz Privlake, a trećeplasirani (s rezultatom 22 minute i 18 sekundi) Dražen Adžić iz Zadra, rekao je promotor i sudac Roko Kerin.
– Lijepo je pobijediti, sigurno ću doći opet, poručio je Sabo.
Plivački maraton za privlačku povijest održan je u organizaciji Fan cluba I Love Privlaka, a u suorganizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat Zadar i promotora utrke Slovenca Roka Kerina, 38-godišnjeg daljinskog plivača iz Ljubljane koji je prije desetak godina bio vladar svih maratonskih natjecanja.


Populariziranje plivanja
– Natjecanje je pun pogodak. Svi koji su usprkos koroni i nepovoljnom vjetru danas ovdje došli, zapravo su pobjednici. Domaća ekipa predvođena s Anthonyjem ovdje radi veliki posao, posebno što se tiče organizacije. Cilj je popularizirati plivanje i razviti novi sportski program ovdje u Privlaci, naglasio je Slovenac Kerin, inače dugogodišnji privlački turist.
– Usprkos opravdanom neodržavanju velike pučke fešte čiji je prihod bio namijenjen Udruzi za autizam Zadar i promjeni trase trke, zaista smo ponosni na cijelu manifestaciju. Maraton će postati tradicionalan i već sad mogu najaviti da će to biti spektakl za pamćenje i sa znatno više natjecatelja, najavio je Kurta.
Plivanje je, kaže on, jedna od od najboljih aktivnosti kojom možete počastiti svoje tijelo. Dok plivamo, aktiviramo svaki mišić u tijelu, a da zglobovi pritom ne osjećaju nikakav pritisak.




Za dušu i srce
– Stoga, svi u svoje kalendare zabilježite datum 5. kolovoza, i 2. Međunarodni plivački maraton Privlaka 2022., istaknuo je Kurta, kojega je na organiziranje plivačkog maratona potaknula velika ljubav prema Privlaci.
Plivački maraton se trebao održati s puno popratnih događanja.
– Međutim, zbog epidemioloških mjera nismo na Punti Rokinica i rtu Artić upriličili veliku feštu od pića, ića i glazbe uz DJ Roka Rančića i na brodu Arbiana DJ Mate Kokića. Tek je na Kolištu naš Zoran Jelenković po ure zapiva, za dušu i srce natjecatelja. Velika hvala Općini Privlaka, Turističkoj zajednici i svima koji su pomogli da se usprkos pandemiji održi utrka, zahvalio je Anthony Kurta Cukrov.