Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bačak otvorio, Šiklić zatvorio

Autor: Ivan Knežević

06.09.2008. 22:00
Bačak otvorio, Šiklić zatvorio

Foto: Vedran SITNICA



Malo iznenađenje bilo je kad je iz svlačionice na travnjak u potpunoj opremi istrčao Tomislav Rogić.
– Sreća da sam registriran. Ježine nema, a Andrija Vuković javio je da se razbolio – objasnio je Rogić.
U početnoj postavi koju je odredio Dalibor Zebić bila su i trojica novih igrača. Marin Ljubičić igrao je u srednjem redu, Bruno Šiklić bio je lijevi stoper, a Ivan Bačak postavljen je u napad. U obrani nije bilo Ante Puljića na čije je mjesto Zebić odredio Marija Kruneša.
– Puljiću je u subotu bio potreban trening. Tako smo procijenili – kazao je Zebić.
Kad je već spomenut Puljić, treba dodati da je Šime Tomašević držao štopericu i nadzirao koliko Puljiću treba za jedan krug oko igrališta, dva, tri… Dok je trajala utakmica Puljić je trčao i sva je sreća da je u jednom trenu okrenuo smjer. Da nije, bilo bi mu se zavrtjelo u glavi.
Raspucavanje Mitrovića
Dok Bačak nije u 21. minuti pogodio za 1:0, imao je dvije čiste prigode. Prvi put mu je Surać dao loptu kao na tanjur, ali je Pinčić (ne Jakov, nego sin mu Ivan) izletio i spasio. Drugi je put Bačak opet dobio lijepu loptu, okrenuo se, dobro pucao desnom i pogodio – gredu. Napokon, pogodio je poslije Suraćeva dodavanja Bilaveru, pa Bilaverove solidno ubačene povratne lopte. Pucao je po zemlji, precizno.
Svega četiri minute iza toga Zadar je već imao 2:0. Jakov Surać i Ante Mitrović odigrali su dvostruko dodavanje i kapetan nije mogao promašiti. Još su dva gola pala u prvom poluvremenu. Na 3:0 povisio je Ante Mitrović prebacivši Pinčića, a 4:0 postavio je Marin Ljubičić. Njemu je lijepo dodao Dragan Župan. Da ne ispadne da na travnjaku suparnika uopće nije bilo, a nije tako bilo, treba reći da Arbanasi imaju sasvim solidnu momčad. Željko Bakarić dobro je poslagao igrače, imaju ideju, volju i želju. U niz situacija čak su bolje reagirali nego prvoligaški im kolege, ali su brzo okopnjeli snagom.
U drugom je poluvremenu Zebić na travnjak poslao Milina, Gregova, Matanovića, Mišlova, Rašu, Modrića i Marunu. Premda je Zadar dominirao, sadržaj je bio siromašniji nego u prvom poluvremenu. Šansi je bilo, poglavito za Antu Mitrovića, ali niti jednom nije pogodio, niti je završio akcije kako bi trebalo.
– Ovakve utakmice baš su po mjeri za njega. Takvi se igrači jednostavno moraju raspucati, moraju gotovo sve pogoditi kad su u šansi. Čekat ćemo, što ćemo drugo – kazao je Zebić na Mitrovićev račun.
Ponornica Rašo
Na 5:0 povisio je Matanović. Lijepi gol s nekih 12 metara poslije dobrog Gregovljeva ubacivanja. I konačno, šest je gol za Zadar postigao Šiklić. Dobro je da smo i to vidjeli, pucačku inicijativu jednog obrambenog igrača. Pucao je iz koljena a tijekom svoje pitanje lopta je odjednom naglo propala i završila u mreži.
– Trebali smo imati puno više inicijative i učinka preko bokova – između ostaloga kazao je Zebić.
Ta ide na Bilavera, Pletikosića, Marunu i Gregova. A još su novinari zamijetili i da je Marko Rašo kao ponornica. Sad ga evo, pa ga nema, pa opet izroni na drugom mjestu…
– Mora čvršće ulaziti u dvoboje. Na prvoligaškim terenima grezi obrambeni igrači metu sve pred sobom i tko ne uđe čvrsto, bolje da ga nema – prispodobio je Dalibor.
No, dobro je da je Marko tu. Ima on zanimljive ideje, lagan u koraku, dobar na lopti…
Do utakmice protiv Croatije Sesvete Zebić će mozgati o početnoj postavi, o tomu što i kako jer je pobjeda nužna. Izvrsno je što se Marin Tomasov oporavio, dobro je što je konkurencija za sljedeću utakmicu brojnija i jača.


ZADAR – ARBANASI 6:0
ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: 200. Sudac: Čačić (Zadar). Strijelci: 1:0 Bačak (21), 2:0 Surać (25), 3:0 Mitrović (30), 4:0 Ljubičić (37), 5:0 Matanović (68), 6:0 Šiklić (80).
ZADAR: Rogić, Bilaver, Batkoski, Šiklić, Kruneš, Surać, Župan, Pletikosić, Ljubičić, Bačak, Mitrović (Milin, Rašo, Matanović, Mišlov, Modrić, Maruna).
ARBANASI: Pinčić, Bajlo, Klanac, Perović, Nikpalj, Maračić, Dundov, Rukavina, Bilaver, Tomeljak, Lekaj (I. Škoda, Fantov, Tomasov, Laća, Svetić, Dadić, M. Škoda, Boban, Novak).