Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Održana Prva smotra folklora u Kukljici

Autor:

06.09.2009. 22:00
Održana Prva smotra folklora u Kukljici

Foto: Ante JAŠA



Kulturno umjetničko društvo «Kukljica» u posljednju godinu dana opet je obnovilo svoju iznimno živu aktivnost u nastupima i priređivanju folklornih zbivanja. Zaslugom njihovog predsjednika gospodina Ante Bilana, priređena je «Prva smotra folklora» u Kukljici.
Ispred Općinske zgrade na trgu okruženom cvijećem i raslinjem nastupili su folklorne skupine: KUD «Bokolje» iz Dobropoljane, KUD «Nevijana» iz Neviđana, KUD «Sveti Luka» iz Ždrelca, Folklorna skupina «Posestrine i pobratini» iz Kali, Udruga žena «Điran» iz Ugljana, KUD «Kukljica» i KUD «Nadin» iz Nadina.
Ovim redom nastupile su folklorne skupine otpjevavši nekoliko pjesama i otplesavši niz značajnih kola iz svojih naselja. Osobitu živost u izvedbi pjesama i kola pokazali su tridesetak članova folklorne skupine KUD-a «Nadin», a njih je najbučnije popratilo dvjestotinjak nazočnih otočana i turista.
Nazočnima se obratila načelnica Općine Kukljica dr. Gorana Poropat, zahvalivši svim folklornim skupinama i zaželjevši im uspjeh u budućem djelovanju, a posjetiteljima na velikoj posjeti ovoj kulturnoj priredbi.
Voditeljica folklorne smotre bila je gospođa Zlatka Blaslov, a pokrovitelji su bili Općina Kukljica i Turistička zajednica Općine Kukljica. Za sudionike smotre folklora domaćini su priredili domjenak.
Ugodno raspoloženje u nastavku ove večeri učinio je pjevač Milo Škara uz pratnju gitare i folklorne skupine iz Ždrelca.