Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Grbić nezadovoljan što je Sinovčić priveden bez lisica

06.09.2010. 22:00
Grbić nezadovoljan što je Sinovčić priveden bez lisica


U povodu uhićenja zadarskog poduzetnika Rena Sinovčića, ravnatelj policije Oliver Grvić izrazio je nezadovoljstvo nestandardiziranim postupcima policije, te je naveo da bi se u idućih mjesec dana razni policijski postupci, poput uhićenja, trebali standardizirati. Naime, Sinovčić, uhićen zbog sumnje da je pokušao utjecati na svjedoke, doveden je na sud bez lisica na rukama, što je inače uobičajen postupak.
– Taj predmet mjesecima je rađen u suradnji sa zadarskim općinskim državnih odvjetništvom, te je odluka o uhićenju donesena u suradnji s njima. O svemu ostalom morate pitati istražnog suca, rekao je Grbić.
Reno Sinovčić, vanjski suradnik NK Zadra i poznati zadarski poduzetnik, koji je priveden istražnom sucu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i sprječavanja dokazivanja, nije zadržan u pritvoru. Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević kazao je da nije bilo zakonskih uvjeta za zadržavanje u pritvoru Rene Sinovčića iako je državno odvjetništvo za nj tražilo pritvor. Sinovčića je osumnjičen da je utjecao na svjedoke u slučaju koji se vodi protiv Zlatka Lisice (32) koji je prije desetak dana pritvoren zbog kaznenog djela iznude u pokušaju.