Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Josipa Bašić pobjednica Benkovac festa

06.09.2010. 22:00
Josipa Bašić pobjednica Benkovac festa


Prva nagrada žirija pripala je Josipi Bašić s pjesmom “Da znaš”, pobjednici Benkovac festa 2010. Prema ocjeni žirija, treću je nagradu osvojila pjesma “Lutko, lutkice”, koju je na samom početku festivala otpjevao Mihael Bogčev. Drugu nagradu žirija osvojila je pjesma “Tri sam ti zime šaptala ime”, koju je izvela Dijana Maretić
U Domu kulture održan je već tradicionalni osmi festival glazbenih amatera Benkovac fest 2010., u organizaciji i pod medijskim pokroviteljstvom Radija Benkovac, uz pokroviteljstvo Grada Benkovca i Turističke zajednice Grada Benkovca. Na festivalu je nastupilo deset mladih izvođača uz instrumentalnu pratnju banda “Sokolovi” iz Zadra. Nastup mladih glazbenih amatera ocjenjivao je sedmeročlani žiri u sastavu: Mile Marić, Maja Brkljača, Marin Lepur, Ivan Čerina, Vanja Čvrljak, Slavko Čerina i Jadranka Rogić.
Prva nagrada žirija pripala je Josipi Bašić s pjesmom “Da znaš”, pobjednici Benkovac festa 2010. Prema ocjeni žirija, treću je nagradu osvojila pjesma “Lutko, lutkice”, koju je na samom početku festivala otpjevao Mihael Bogčev. Drugu nagradu žirija osvojila je pjesma “Tri sam ti zime šaptala ime”, koju je izvela Dijana Maretić, inače prošlogodišnja pobjednica Benkovac festa, i ove godine među sto najbolje plasiranih u televizijskom spektaklu Hrvatska traži zvijezdu. Nagradu publike osvojila je pjesma “Jutro” koju je izvela Anđela Kvartuč. Nagrade najboljima i najuspješnijima na ovogodišnjem Benkovac festu uručila je predsjednica Gradskog vijeća Benkovca Maja Brkljača. Publika je s oduševljenjem pozdravila prosudbu žirija, kao i organizaciju osmoga po redu festivala mladih pjevača amatera.
U konkurenciji za prvu nagradu bili su: Mihael Bogčev s pjesmom “Lutko lutkice”, mlada Emili Genda “Ostavit ću svitlo”, Ivana Zelić “Neka mi ne svane”, Anđela Kvartuč “Jutro”, Anđela Brajnović “Roba s greškom”, Olga Savić “Oči”, Martina Marković “Svega ima, al’ bi još”, Borna Nimac “Što me pitaš kako je” i Dijana Maretić “Tri sam ti zime šaptala ime”. Brojna mlada publika gromoglasnim pljeskom pozdravljala je svaki nastup, no samo najjači, najveći i najdugotrajniji bili su mjerilo za odabir nagrade publike. Nakon što su svi izvođači odradili svoj nastup, žiri se povukao u posebnu prostoriju gdje je vijećao i zbrajao ocjene. Za to vrijeme brojnu publiku su kao gosti večeri zabavljali Marko i Magdalena Majić te Margarita Marić koji su na iznenađenje svih otpjevali “Duhovni rap”, a nakon njih nastupio je i prvi break dance klub u Benkovcu “X stars”.