Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Njihovo žmansko vjenčanje

06.09.2010. 22:00
Njihovo žmansko vjenčanje


Ovaj žmanski pir bio je tim posebniji što su se na njemu vijorile dvije zastave – hrvatska i njemačka! Naime, glavni akteri ovog hrvatsko-njemačkog vjenčanja bili su Jelena Bukulin, po ocu Žmanka, a po majci Njemica i njezin zaručnik Nijemac Malte Schindler
Za mala otočna mjesta vjenčanja su veliki i rijetki događaji. Taj je privilegij prošle subote imao Žman u kojem se nakon punih devet godina stanke napokon održalo jedno vjenčanje.
No, ovaj žmanski pir bio je tim posebniji što su se na njemu vijorile dvije zastave – hrvatska i njemačka!
Naime, glavni akteri ovog hrvatsko-njemačkog vjenčanja bili su Jelena Bukulin, po ocu Žmanka, a po majci Njemica i njezin zaručnik Nijemac Malte Schindler.
Iako oboje žive u Njemačkoj i većina prijatelja i rodbine veže ih za tu zemlju, svoj najsvečaniji i najljepši dan odlučili su organizirati upravo u rodnom mjestu Jeleninog pokojnog oca Edvina.
– Žman je najljepše mjesto na svijetu i oduvijek mi je bio san vjenčanje imati upravo ovdje, pojasnila je Jelena razloge izbora mjesta za najvažniji dan u životu.
– Danas smo tu kako bismo ispunili san moje supruge, a i moj san. Jer u međuvremenu je žmansko vjenčanje postalo i moja velika želja, složan je s mladenkom bio mladoženja Malte, koji priznaje da su Žman i Hrvatska postali i njegova druga domovina.
Jelena i Malte u vezi su deset godina, a od toga su ih barem sedam, kako su sami rekli, sva rodbina i prijatelji uvijek iznova zapitkivali kad će se više vjenčati.
– Pravi odgovor nikad nismo mogli dati. Ali stigao je, eto, i taj dan i možemo samo reći da smo jako zadovoljni, rekli su novopečeni supružnici Schindler.
Nakon svadbene povorke kroz mjesto, u kojoj je osim mladenaca i njihovih kumova Judite Didović i Zvonimira Vidulića, bilo još stotinjak hrvatskih i njemačkih rođaka i prijatelja, Malte i Jelena zavjete su izmijenili u žmanskoj župnoj crkvi Glavosijeka Sv. Ivana Krstitelja. Obred je predvodio župnik don Filip Kucelin koji je održao nadahnutu propovijed o važnosti ljubavi i sakramenta ženidbe i to na hrvatskom i njemačkom jeziku.
Svadbeno veselje nastavljeno je u restoranu u obližnjoj Luci, a goste je do ranih jutarnjih sati zabavljala zadarska grupa My Way.